I måndags gjorde Sirius nyförväv Adam Ståhl sin första träning med det nya laget. Löten bjöd inte direkt på något strålande fotbollsväder: 15 minusgrader och en sol som inte värmde särskilt mycket.

– Vi är i Sverige. Jag är halvfinsk också så jag klarar av den kylan. Det var gött att komma igång och träffa gubbarna, säger Ståhl.

Örebro står för motståndet i Sirius första träningsmatch för i år. I och med att Kebba Ceesay saknas på grund av sjukdom är Adam Ståhl det enda nyförvärvet som förväntas debutera. Han inleder på bänken men kommer med största sannolikhet att få hoppa in under matchens gång. 24-åringen har plockats in som anfallare. En position som den konverterade yttern har hunnit känna på under tre träningspass med sin nya klubb.

– Jag börjar successivt komma in mer och mer i gruppen. Fotbollsmässigt känns det bra, säger Elfsborgsprodukten.

Hur känns rollen som anfallare?

– Det känns lite ovant. Det är lite som att byta avdelning på vilket jobb som helst. Jag har alltid spelat på kanten och då har man långsidan i ryggen. Nu har man en två meter lång oxe där. En mittback. Mycket i början handlar om att hitta positionen och vart man ska vara för att göra mest nytta. Men med lite coachning och tid att komma in i rollen kommer jag säkert att utvecklas in i det, säger Ståhl och fortsätter:

– Jag vet om att jag har egenskaperna för att spela där. Jag är inte den minsta killen samtidigt som jag ändå är snabb och har ett fint skott. Jag känner att jag har grunderna för att klara av det.

Fjolårssäsongen beskriver Sirius nyförvärv som "stressig". Den började i turkiska Karabükspor där saker och ting inte blev som han tänkt sig. Därefter gick flyttlasset till Uppsala och Dalkurd där det blev 11 matcher i allsvenskan under hösten.

– Jag hittade inte riktigt något lugn förra året. Nu när Sirius hörde av sig och det blev ett ordentligt kontrakt kände jag att det var rätt steg för mig.

Vad säger du om din tid i Dalkurd?

– Människorna runtom klubben är underbara. Men allt det andra har ju stått i tidningarna. Det var lite stökigt med flytten och allt det där. Det blev kanske lite för mycket för dem att kunna bära kanske.

Av förklarliga skäl är Ståhl bekant med Uppsala sedan tidigare. Nu har han hittat en ny lägenhet i stan.

– När jag åkte hem till Borås för att fira jul med mamma och pappa sa jag direkt att jag ville åka tillbaka hit eftersom jag känner mig hemma här. Jag älskar stan och centrum. Allting finns ju här – så det känns jättebra.