I början av december 2016 var Odin Lindell, efter sex säsonger i klubben, inte längre önskvärd i Uppsala Basket, då basketcentern hade spelat padel på sin fritid.

Odin Lindell valde sedermera att stämma klubben för utebliven semesterlön och semesterersättning och efter en segdragen konflikt nådde Odin Lindell vs Uppsala Basket-affären en förlikning i april månad; Uppsala Basket ska betala Odin Lindell 63 000 kronor för utebliven semesterersättning, samt 67 000 kronor för rättegångskostnaderna.

Nu är stridsyxan glömd och begraven – Odin Lindell tränade med Uppsala Basket igen under måndagskvällen.

Artikelbild

| Odin Lindell stämde Uppsala Basket. Nu tränar han med laget igen.

– Jag var och tränade med grabbarna och har snackat en del med Jens Tillman. Det är där vi är i nuläget. Jag har gjort en träning och det var svinkul. Det är kul och se vilket gäng Jens har fått ihop och basket har ju alltid varit roligt, säger Odin Lindell.

Uppsala Baskets nye coach Jens Tillman ser inga problem att ha Odin Lindell i sitt lag. Historia är just historia.

– Jag kan inte alla turer, men jag vet att jag gillar Odin och att Odin gillar mig, säger Jens Tillman.

Konflikten är glömd och begraven, säger Odin Lindell.

– Ja, varför ska man vara långsint? Det är nytt folk i ledningen i klubben, både på coachsidan och styrelsesidan. Det är tråkigt att det blev som det blev, men det är utrett och klart. Vi har förlikat.

Odin Lindell arbetar numera som projektledare för Almtuna IS sociala projekt ”Tillsammans” och just att kombinera ett civilt arbete med en basketsatsning är svår, medger han.

– Vi tittar på det, men vi har inte kommit någonstans än, jag och Jens Tillman. Vi håller en dialog. Det kan nog bli tufft att binda upp sig på en hel säsong, med alla träningar och alla matcher. Vi får se vad det mynnar ut i.

Hur nära en comeback i Uppsala Basket är du?

– Det är svårt att säga och det är lika svårt att lägga hundra procent på en basketsatsning när du jobbar hundra procent. Vi får se vad som händer, om Jens Tillman till att börja med vill använda mig som spelare på träningarna eller något mer, säger Odin Lindell.

Uppsala Basket tränade under måndagskvällen med totalt nio spelare på plats. Odin Lindell var en av dessa, liksom de tre nyförvärven Nathan Dawit (Umeå), Wiliam Eriksson-Hansson (BG Luleå) och Oskar Granat (Orongo Dragons). Bland övriga kontraktslösa spelarna fanns tidigare AIK-spelaren Nemanja Jovanovic, samt Uppsalasonen Robert Bolander.

I helgen spelar Uppsala Basket en försäsongsturnering i Vasalundshallen i Solna mot AIK (fredag), Umeå (lördag) och isländska Njardvik (söndag).