Almtuna hade tagit fyra poäng på bortais inför matchen mot Björklöven. Men på onsdagskvällen dubblerade Almtuna nästan den utdelningen efter en rättvis seger i A3 Arena.

– Vi var väldigt effektiva när vi fick chanserna. Vi gjorde mycket bra saker, säger Almtunacoachen Marcus Ragnarsson efter matchen.

Framförallt var det spelet och utdelningen i den andra perioden som avgjorde matchen till Almtunas fördel.

Efter att Björklöven tagit ledningen med 2-1 efter 4.50 så vände matchen helt. Och det var en vändning signerad återvändaren Linus Rotbakken, ackompanjerad av Fredrik Forsberg. Först kvitterade Rotbakken till 2-2. Därefter gjorde Forsberg 2-3. Björklöven hann emellan till 3-3 innan firma Rotbakken/Forsberg såg till att Almtuna gick till pausvila med ledning 6-3 inför den tredje perioden. Almtuna vann alltså perioden med 5-2.

– Det var skönt att få lite lossning i målskyttet, men vi är också bra på att ta tillvara på lägena som vi fick. Tycker att formationen Hage, Liljendahl och Forsberg gjorde det riktigt bra där, och åkte mycket skridskor, säger Marcus Ragnarsson.

Björklöven fick dock vittring några minuter in i tredje med ett reduceringsmål. Då gjorde AIS-coachen taktiskt manöver. Bytte ut Oscar Fröberg i målet och in kom Arvid Ljung.

– Det var för att väcka laget lite, och få dem att tänka till. Det var ändå mycket tid kvar, säger Ragnarsson.

Almtuna höll undan och gjorde sista målet i öppen bur. Av ingen mindre än Victor Rollin Carlsson, som gjorde comeback efter elva matchers frånvaro på grund av hjärnskakning.

– Kul för honom att göra mål. Han är viktig för vårt lag, nu har vi fyra bra centrar igen, säger Marcus Ragnarsson, som även tyckte att hans kedjekamrater Oscar Milton och Alexander Lunsjö jobbade bra.

Nästa match för Almtuna är redan på fredag. Borta mot AIK.