Förra helgen – när Sirius föll borta mot Varberg – stod man för en dålig insats där anfallsspelet inte fungerade över huvud taget. Sirius kom upp i en helt annan nivå i matchen mot IFK Göteborg hemma på Löten och anfallsspelet såg bra mycket bättre ut denna gång. Matchen var jämn – men Sirius var kanske det lite hetare laget sett över 90 minuter. Därför var det inte helt oväntat när Jesper Arvidsson kunde trycka dit 1–0 på en straff i början av den andra halvleken. Göteborg kom tillbaka och både kvitterade och tog ledningen men Sirius gav sig inte. I matchens sista minut kunde 19-årige Linus Nygren nicka in kvitteringsmålet för Sirius räkning.

– Vi hade en frispark på ena kanten. Jag kom på första stolpen och lyckades tajma den bra – jag är ingen huvudspelare egentligen men jag var där och fick en liten touch på den, säger Nygren.

Nygren blev inbytt i halvtid efter att Tim Björkström fått utgå på grund av skada. Målet var det första på A-lagsnivå för Siriusprodukten Nygren.

Artikelbild

| Kapten. Moses Ogbu fick förtroendet som kapten i Sirius och var "bäst på plan" enligt tränaren Kim Bergstrand.

– Det betyder så klart väldigt mycket – det känns skönt. Jag trodde inte att det skulle komma så här fort med tanke på att jag är försvare, säger Nygren och skrattar.

Siriustränaren Kim Bergstrand var nöjd med lagets insats.

– Jag tycker att vi är klart bättre än Göteborg större delen av matchen. Så länge vi orkar och så länge vi har personal så ser det jättebra ut, säger Bergstrand.

Moses Ogbu stod för en stark insats i rollen bakom anfallaren.

– Han gjorde det fantastiskt bra – han var bäst på plan, säger Bergstrand.

Siriusprofilen fick dessutom förmånen att vara kapten.

– Det känns bra – jag snackade med tränarna och de sa att jag får vara kapten idag så det var inga problem, säger Ogbu.

Hur trivs du i "nummer tio" rollen?

– Jag har spelat där många gånger tidigare. Det känns bra att man får ha mer kontroll på bollen och styra vårat spel, säger Ogbu.

Christer Gustafsson har tidigare fått förtroendet. Det återstår att se vem som har bindeln lagom till den allsvenska premiären.

– Vi får se, Moses och "CG" har varit kapten förut och både Moses och Christer gör det bra när de är det – vi får se, säger Kim Bergstrand.

Men trots den starka insatsen så är det alltså slutspelat i Svenska cupen för Sirius del. Göteborg går vidare från gruppen eftersom de har en bättre ranking än Öster. Lagen hamnade på exakt samma poäng, målskillnad och antal gjorda mål.

pontus.stark@unt.se