Mina fem frågor inför Sirius bortamatch mot Kalmar rörde målvaktsskiftet, skadorna, förlustsviten, fyrbackslinjens tillbakaträde och Mauricio Albornozs debut. Efter 1–0 på Guldfågel arena fick jag följande svar...

...målvaktskiftet:

Karim Fegrouch fick chansen efter Wicks-skandalen. Men efter fyra insläppta mot Örebro valde firma Bergstrand/Lagerlöf att låta den evigt unge Joakim Wulff (39 år) få chansen. Målvakten, som tidigare var klubblös, skötte sig galant. Redan efter några minuter visade han prov på två fina räddningar när Kalmar fick chansen efter en hörna. Bäst i Sirius idag. Inte mycket han kunde göra åt segermålet.

...skadorna:

Nio spelare borta och en Shkodran Maholli som det var osäkert ända in i det sista om han var redo för spel eller inte. Måtte inte denna lista blivit längre i för Sirius del – vilket den inte blev. Det är det positiva Sirius kan ta med sig från den här matchen.

...sviten:

Skulle fyra raka förluster bli fem eller blir det ett trendbrott? Svaret på den frågan blev femte raka. Sirius är inne i en riktigt dyster svit just nu och om det inte blir seger mot Trelleborg hemma på lördag ser det riktigt nattsvart ut.

...fyrbackslinjen:

Efter två matcher där Sirius startat med en trebackslinje var det "back to basics" som gällde. Känns som att man skapade mer målchanser i de matcher man spelade med en trebackslinje men det kan ha berott på andra faktorer än just formationsvalet. Björkström och Pehrsson flankerades av ytterbackarna Larson och Björnström. Tre av fyra i backlinjen kommer undan med ett godkänt betyg. Björnström däremot hade det tufft och deltog inte alls i offensiven på det sätt han gjort tidigare. Dessutom blev ytterbacken utvisad och missar matchen mot Trelleborg. Illa för ett skadeskjutet Sirius.

...Mauricio Albornoz:

Rutinerade Albornoz kamperade ihop med Philip Haglund på det centrala mittfältet. Nyförvärvet gjorde ett fåtal matcher med ett uselt Eskilstuna i fjol. Hur står det till med matchformen och håller "Marre" fortfarande på den här nivån? Ska man utgå från den här matchen är svaret på den frågan nej. Mittfältaren hade det tufft på det centrala mittfältet och saknar den finess i passningsspelet som Sirius mittfält skriker efter. Man behöver någon som bryter mönstret och kan lägga öppnande passningar. I den första halvleken skapade Sirius knappt någonting och i den andra skapade man i och för sig några lägen men det var inte direkt så att man radade upp målchanser.