Starka kort saknas mot ligaledaren

Ingen Jennifer Gräll. Och ingen Lovisa Åström. Nyckelspelarna saknas när Sirius möter IKSU. Motmedlet blir "tråkinnebandy".

Sirius möter serieledande IKSU.

Sirius möter serieledande IKSU.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-11-22 08:48

Sirius kommer från två raka segrar inför mötet med ligaettan IKSU i Umeå. Men nu saknas några starka kort. Både storspelande målvakten Jennifer Gräll och målfarliga Lovisa Åström spelar inte på grund av sjukdom. 
– Det är klart att det är tunga tapp och att det blir en tuff match för oss. Vårt försvarsspel kommer att sättas på prov, men vi kommer att ge dem en match. Det blir tråkinnebandy och vi får "grisa" istället för att störa dem. Det finns inga skönhetsregler för hur man tar poäng, säger Siriustränaren Mårten Pederson. 
Istället för Jennifer Gräll vaktas målet av Lovisa Nilsson, och i den giftiga formationen med Klara Molin och Sofie Paulsson kommer istället Charlotte Bravo in som ersättare för Lovisa Åström. 
– Jag tycker ändå att det börjar kännas bra för vår del. Vi tror på det vi gör, och försvar och anfall sitter. Det har varit en process med mycket samtal, men nu har vi börjat hitta det vi vill. Det gäller att gå ihop och visa vad man vill, säger Mårten Pederson. 
IKSU leder tabellen på 24 poäng, samma poäng som Kais Mora och Pixbo. Sirius ligger sjua på elva inspelade poäng. 
– Det är ett riktigt bra lag, IKSU. Ett lag som sticker ut. De är otroligt kompletta. Det är inte så ofta de spelar försvarsspel, och kanske inte är bäst på det heller, men det behöver de heller inte göra så ofta, säger Mårten Pederson. 

Matchdags

Superligan, innebandy
IKSU - Sirius 
IKSU Sport Arena, ikväll, 18.30 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!