Solen skiner och humöret är på topp när Sirius just har avslutat sin sista träning inför lördagens hemmamatch mot Elfsborg. Niklas Busch Thor har precis mumsat i sig en proteinbar som han fick som "pris" efter att ha varit en del av det vinnande laget när passet avslutades med aktiviteter av lekfull karaktär. Sirius kommer från en händelsefattig 0–0-match mot bottentippade Falkenberg. En match man helst vill lämna bakom sig.

– Det var ingen höjdarmatch. Vi vill spela bättre fotboll och vinna alla matcher. Man är besviken över den matchen precis som man är besviken över att vi inte fick med oss någonting mot AIK och Malmö, säger Niklas Busch Thor.

Sirius har mött Elfsborg fyra gånger sedan man gick upp i allsvenskan. Samtliga gånger har de blåsvarta tagit med sig samtliga tre poäng.

– Elfsborg har ett helt nytt lag som inte spelar likadant som de gjort de senaste åren. Vi spelar inte heller på samma sätt så det går inte att ta med sig nästan någonting av det. Men vi har en positivt känsla inför det som har varit och det som komma skall, säger kaptenen.

Boråslaget kommer från en skön seger mot Örebro (4–2). Den förre landslagsmittfältaren Samuel Holmén nätade två gånger om och den erkänt målfarlige anfallaren Pawel Cibicki drog även sitt strå till stacken när han gjorde sitt andra mål för säsongen.

– Det kommer bli jättetufft och de har en bra trend nu. Det gäller att vi är bra förberedda och tar med oss det vi snackat om inför matchen, säger Ian Sirelius.

Sirelius har fått stort förtroende på wingbackpositionen under säsongsinledningen. I den senaste matchen mot Falkenberg satt han dock på bänken efter att ha startat samtliga matcher dittills.

– Det är en position jag trivs bra med. Man får vara lite mer defensiv jämfört med tidigare men man har stora friheter offensivt också. Det krävs att man är löpstark, snabb och bra en-mot-en och det är egenskaper jag besitter, säger Sirelius.

Senast Sirius vann var i hemmamötet med AFC Eskilstuna den 8 april. Det återstår att se om man hittar tillbaka till vinnarspåret igen redan på lördag.

– Vi har inte släppt till chanser som vi gjorde under försäsongen samtidigt som vi har börjat hitta rätt i det offensiva spelet. Det är en stor skillnad nu jämfört med för två månader sen. Vi har blivit mer bekväm i spelsystemet kombinerat med att vi fått bättre självförtroende, säger Sirelius.