Det blir ett nära samarbete redan under kommande säsong och avsikten är sedan att slå ihop föreningarna helt inför säsongen 2011-12.
- Jag tror på den här idén och det känns jättespännande, säger Sten Stures sportchef Anders Hiller och kollegan i FBC klubbdirektören Michael Ericson håller med.
- Det känns fantastiskt kul och spännande inför framtiden, säger han.

Båda föreningarna står bakom beslutet att skriva ett avtal om ett samgående och den nya föreningen kommer att ha cirka 700 licenserade spelare vilket ger en bred bas av spelare, ledare och funktionärer samt det kanske viktigaste av allt en starkare ekonomi.
- Vi får framförallt en starkare organisation och det är en förutsättning för att kunna bedriva en stabil och bra verksamhet, säger Ericson.
- Det som känns extra kul är alla positiva tongångar vi redan hört och att folk förstår att detta samarbete verkligen behövs, säger Hiller.
Ledar - och spelarutveckling blir centrala inslag i föreningens verksamhet och man kommer att ge de många unga talanger som finns i Uppland en bra miljö att utvecklas i.
- Framförallt på damsidan har vi ju väldigt många talanger och förutsättningarna finns nu att få fram ett riktigt bra lag som blir ledande i Uppland, säger Hiller.

Långsiktiga mål är givetvis spel i Elitserien på damsidan och Superligan för herrlaget men först och främst måste man arbeta fram en bra organisation och hitta en linje att jobba vidare efter. På damsidan är tanken att man under den kommande säsongen fortsätter som vanligt med två lag - ett Sten Sture och ett FBC Uppsala - i division I respektive division II medan man på herrsidan gör en direkt hopslagning redan till kommande säsong.
- På herr-och pojksidan smälter föreningarna samman på ett lättare sätt men på damsidan krävs det stor omsorg hur vi ska arbeta vidare då vi har så många duktiga spelare, säger Anders Hiller.
Det blir spännande att följa detta nya projekt som förhoppningvis kommer bringa nya framgångar till innebandyuppland.