Henrik Stenberg gjorde tre mål för Storvreta på måndagskvällen i toppmötet mot Pixbo i Fyrishov. Men när truppen till Finnkampen släpptes på tisdagseftermiddagen fanns han alltså inte med.

Surt att bli petad?
– Både ja och nej. Det är som det är, det mesta beror nog på sjukdomen (körtelfeber) jag hade. Sjukdomen har försvunnit men symtomen finns fortfarande kvar. Jag känner mig trött och kroppen tar inte upp träningen. Jag tror att det här kan vara lite bra för mig, säger Stenberg, som har gjort 23 mål på lika många landskamper.
Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara motiverar varför han valde bort Stenberg:
–Först och främst är det ett sådant läge att det svenska landslaget är tvåa och vi behöver veta konkurrensen på alla positioner. Vi har ett behov som är större än att tillfredsställa en enskild spelare. I Henriks fall handlar det om att han hade en lite stökig höstsäsong, som inte var optimal för honom. Men det har lossnat den senaste månaden, säger Vaara.

Storvretas målvakt Viktor Klintsten är återigen skadad och var därmed inte aktuell.
Landslaget samlas på tisdag och lägret kommer att innehålla fysiska tester, fyra träningar och alltså en match mot Finland och Storvretakaptenen Mika Kohonen i Joensuu på lördag.