Världsfyran gick sista ronden på 69 slag och var totalt 13 under par, fyra slag efter segraren Tommy Fleetwood, England.

Stenson noterade sex birdies och tre bogeys på slutronden.

Jag spelade bättre och bättre under veckan och är nöjd med spelet, det är bara det att scorerna inte har blivit lika bra. Jag hade behövt sätta några fler puttar, sade Stenson till Viasat.

"Inte tränat mycket"

Fjolårets British Open-vinnare hade kort förberedelse inför årspremiären då han var på Idrottsgalan i Globen i måndags där han tog emot Bragdguldet, utsågs till årets manlige idrottare men gick bet på Jerringpriset som gick till Peder Fredricson, OS-silver i hästhoppning.

Det var över förväntan eftersom jag bara har gått 18 hål på sex veckor, inte tränat mycket alls och hade begränsade förberedelser eftersom jag var i Stockholm, sade han.

Stenson väljer träning kommande vecka och nästa tävling blir i Dubai den 2-5 februari.

Det är ett liknande upplägg som förra året. Det är den här svängen jag brukar göra, det är bra träningsmöjligheter och jag har delar av teamet med mig, berättade han.

Första på tre år

Peter Hanson slutade också på 13 under par efter att ha tappat placeringar den sista dagen. Han gick två under par på ronden.

Det var tuffa förhållanden med mycket blåst. Jag var inte riktigt så nära flaggorna för att ge mig själv chansen, sade han till Viasat.

Hela 16 spelare var inom tre slag inför slutronden och till slut vann Fleetwood, som gick fem under par sista dagen, med ett slag före världstrean Dustin Johnson, USA, och Pablo Larrazabal, Spanien.

Det var Fleetwoods första seger på Europatouren på tre år.