På fredag är det tänkt att nye amerikanen Jalen Jenkins debuterar för Uppsala Basket herr. Regerande mästarna BC Luleå blir hans första test i IFU Arena och UNT sänder matchen live på unt.se med start 18.50.

Jenny Håkansson kommenterar sändningen och i UNT:s studio inför, under och efter matchen kommer Agnes Nordström att finnas.

Vad kan tittarna förvänta sig höra från dig på fredag?

– Lite allt möjligt hoppas jag. Jag ska försöka bidra med så mycket kunskap och bra analyser som möjligt, säger basketstjärnan som tillvardags spelar i Uppsala Basket dam.

Agnes Nordström har nyligen fått sällskap i sin trupp av amerikanskan Korinne Campbell i laget, vilket gav seger direkt mot Eos efter Campbells 22 poäng och 15 returer. Agnes Nordström vet vad ett nytillskott kan betyda för ett lag. Hon tror att Jalen Jenkins kan ge herrlaget det lyft de behöver.

– Att få ett till hot inside kommer att betyda mycket. Det kommer att öppna upp yta för övriga och ge en ny dimension i spelet, säger Agnes Nordström.

BC Luleå, då. Kan något lag ta ned dem från tronen i år?

– Det kommer att bli tufft att ta ner dem från tronen, att vinna förra året och få behålla stora delar av laget betyder mycket. De spelar med stort självförtroende och känns starka.

Det är oundvikligt att inte nämna din bror Axel Nordström. Hur ser du på hans säsong hittills?

– Axel är lagets hjärta och motor. Man vet att han alltid kommer att gå in och spela 110 procent och göra sitt yttersta för att laget ska nå framgång. I år har han tagit en ännu större roll i poänggörandet och har gjort det väldigt bra, säger Agnes Nordström.

Matchen kan ses utan extra kostnad om du är prenumerant på unt.se och är du ännu inte prenumerant kan du testa våra tjänster för 1 krona den första månaden.