Stjärnan tillbaka - då vann Sirius

Ett sent beslut på tisdagen blev Sirius lycka. Billy Nilsson var tillbaka och förde Sirius till seger efter 8-4 mot Höllviken.

Billy Nilsson var glad efter comebacken mot Höllviken där han gjorde två mål.

Billy Nilsson var glad efter comebacken mot Höllviken där han gjorde två mål.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-23 22:12

Ett välbekant namn dök upp i Sirius laguppställning inför bortamatchen mot Höllviken. Billy Nilsson var tillbaka. Och han gjorde ingen besviken när han levererade 2+1 i comebacken. Bland annat det viktiga målet fram till 6-3 i tredje perioden, som styrde matchen åt rätt håll för Sirius. 
– Det var ett sista-minuten-beslut. Vi gjorde lite tester och ansåg att han kunde vara klar för match. Så det var härligt, och väldigt välbehövligt för oss, sa en nöjd Sirius-coach i David Ahlmark om Billy Nilsson och segern i Skåne. 
Billy Nilsson själv var lättad och glad över att kunna spela innebandy igen. 
– Laget gjorde en jättebra insats. Vi hade såklart dippar, och har mycket kvar att jobba på. Men vi bjöd inte på så mycket som innan, och det känns som att vi har hittat tillbaka till något mer kontrollerat, säger han. 
Och han var lite överraskad över sig själv. 
– Jag orkade mer än jag trodde. Jag har inte tränat så mycket, men det kändes bra. Vi får se hur det känns imorgon, säger Billy Nilsson.
Billy Nilsson i all ära, men den som verkligen klev fram var unge Filip Eriksson. Han gjorde fyra mål och såg till att Sirius fick en bra start och försprång i matchen. Även målvakten Oskar Viking Tjernberg gjorde en fin insats. I en match han inte skulle ha spelat från början. 
– Tobias Steineck skulle ha startat, men var hemma sjuk så Oskar fick spela och gjorde det jättebra, säger David Ahlmark. 
Segern var Sirius andra för säsongen. 

Höllviken - Sirius 4-8

Målen Sirius: Filip Eriksson fyra, Billy Nilsson två, Marco Juselius och Anton Loklint. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!