Rudd kan se fördelar även med en finalmatch, som den i Globen i lördags som var utsåld, men tycker att det väger över till en lång matchserie om han får bestämma.

– Jag ser gärna att vi går över till en bäst av sju serie där jag tror att man har chansen från föreningens håll att skapa en hype kring produkten på ett bättre sätt än vad det sker under en superfinal. Då är det förbundet som driver och får alla intäkter, så ska ekonomin växa så tror jag att bäst av sju är att gå mot, och även att det är det mest rättvisa på ett sportsligt plan, säger han till innebandymagazinet.se.

Han säger också till sajten:

– Jag tycker att det här med superfinalen, det tror jag väl ur en sportslig synvinkel kanske inte är det optimala. Men det blir ett himla jippo och att det är innebandyns nationaldag brukar man väl prata om. Det är väl roligare kanske för de här innebandynördarna runt om i Sverige och att det blir någon sorts firmafest där.

Lagkompisen Viktor Klintsten delar dock inte Rudds uppfattning:

– Absolut inte. Det här är ju en stor final, det ska vara så här tycker jag själv. Sen att spela matcher i Falun, nej jag tycker att det här är häftigare. Det här ska inte tas bort alls, säger Klintsten till innebandymagazinet.se.