Ett mål och två assist i premiären mot Västervik följdes upp med ett mål och en assist mot Modo. Tony Mårtensson har fått en flygande poängstart i hockeyallsvenskan. Flera av poängen har kommit i powerplay, den spelform Almtuna hoppats Mårtensson ska bidra mycket med sin skicklighet. Även om han är rutinerad och kanske inte hade stressat upp sig om poängen uteblivit är det en start som ger lugn.

– Det är klart att det är skönt för självförtroendet. Powerplayet är viktigt och kommer att avgöra matcher och där har jag ju hört att Almtuna hade problem i fjol, säger Mårtensson som pratar om vikten att ta pucken mot målet.

Han säger också att han längtat efter att serien skulle börja. Försäsongsmatcher är inte samma sak.

– Man saknar ju nerven och pirret och få kämpa om poäng.

Hockeyallsvenskan är ny för dig, vad säger du om nivån?

– Man märkte ju på försäsongen redan att det finns många skickliga spelare och de som kommer upp i SHL klarar sig hur bra som helst. Det är lite öppnare och mer målchanser än i SHL.

Det passar väl dig?

– Jag är ju i grund och botten en offensiv spelare, man får lite mer tid med pucken.

Facit för Almtuna efter två matcher är en seger och en förlust, den senast med uddamålet borta mot Modo.

– Vi mötte ändå ett tippat topplag. Vi hamnade i underläge men kom ut i andra och gjorde det bra men tar man onödiga utvisningar straffar det sig. Spelar vi likadant (mot Vita Hästen) kommer det att gå riktigt bra men börjar vi fuska finns det många lag som kan slå oss.

Tränaren Marcus Ragnarsson berättar att man inför tisdagens träning visade klipp för spelarna från den andra perioden mot Modo, lagets bästa period så här långt under säsongen.

– Då var vi intensiva och starka på pucken, säger han och vill se ett liknande Almtuna mot Vita Hästen. Och så vill han slippa så många utvisningar.

– Vi behöver bli mer konsekventa och inte vara för mycket upp och ned. Vi ska ha tålamod och inte börja jaga saker.

Ais gör två förändringar jämfört med Modomatchen. Den ena är att Ludvig Wallin tar avstängde Jacob Svenssons plats i fjärdekedjan och den andra är att Arvid Ljung, som var strålande mot Västervik i premiären, övertar målvaktsjobbet av Oscar Fröberg.

– Arvid gjorde en bra match mot Västervik men vi vill få igång båda. Hade det varit längre in på säsongen hade Arvid kanske stått igen (senast), säger Ragnarsson.