Storvreta besegrade Kalmarsund hemma i helgen med uddamålet. Men torsdagens motståndare Växjö är av en annan dignitet. Storvreta besegrade visserligen smålänningarna i finalen av Sibylla Games på försäsongen men i superligan är det Växjö som hittills har gått klart bäst av de två lagen. Därför är det välkomna förstärkningar Storvreta får. Landslagsspelarna Tobias Gustafsson och Alexander Rudd saknades båda på planen senast men nu uppges båda spela i Växjö. Gustafsson har haft problem med en höft men det ska inte längre hämma honom.

– Han har inga skavanker över huvud taget. Vi har tagit det försiktigt och nu är han fit for fight, säger Storvretas assisterande tränare Kristofer Widlundh.

Även Rudd åker alltså med till Växjö och ska spela.

– Han är tillbaka i vanlig ordning, det är inga konstigheter, säger Widlundh.

Lägg därtill att Linus Jämtdal som haft en känning även han ska vara redo.

Vad betyder återkomsterna för laget?

– Oavsett vilka vi får tillbaka betyder det något för helheten. Vi vill ha alla friska och det är tre bra spelare, säger Widlundh.

De enda som stannar hemma i Uppsala är backen Jacob Glas (ont i foten) och målvakten Jacob Pettersson.

Widlundh pratar om en motståndare som är svårslagen om den kommer in i ett stim och inte helt ogärna spelar lite "hawaii".

– Det som framför allt kommer att behövas är kyla och att vi håller oss på banan. Vi måste jobba tålmodigt i försvaret och i spelet med boll. Växjö spelar ett högt försvar och vi kommer att sättas på prov i uppspelen, säger Storvretatränaren.