Uppsala ställs inför en tuff utmaning direkt när stjärnspäckade Djurgården kommer på besök till Löten. I laget spelar profiler som Olivia Schough, Hanna Folkesson och Malin Diaz samt Uppsalabekantingarna Ariam Berhane och Fanny Lång. En tuff nöt att knäcka för Uppsala med andra ord.

– Det är klart att man blir extra taggad. De spelar i landslaget och är duktiga fotbollsspelare. Både som ung spelare och som underdogs så kommer vi att vara riktigt taggade. Vi har inget att förlora utan allting att vinna, säger lagkaptenen Agnes Nyberg.

Vad har ni för chanser tror du?

– Om vi får ihop det bra så tror jag verkligen vi har chansen att spela bra. Såhär på försäsongen så vet man inte alls var lag står så jag tror verkligen vi kan skrälla och göra bra ifrån oss, men det gäller att saker faller på plats. Vi måste få till anfallsspelet och att försvarsspelet sitter. Man kommer att missa något om man inte kommer till Löten, säger Nyberg.

I Uppsalas grupp spelar även Kif Örebro samt Eskilstuna United. Endast ettan i gruppen går vidare till kvartsfinal.

– Jag tror att det kommer att bli en väldigt rolig fotbollsmatch. Det är inte ofta det kommer ett allsvenskt motstånd till Löten, säger Nyberg.

För Uppsala saknas skadade Stina Huss, Hanna Lundell och Emelie Almesjö samt Emma Öjert som vilar inför den första cupmatchen.