I dag lämnar Stockholm in sin så kallade kandidatbok till Internationella olympiska kommittén (IOK). Men det är en kandidatbok som saknar statliga garantier.

Sveriges olympiska kommitté har tidigare begärt extra tid för att få lämna garantierna, eftersom regeringsbildandet dragit ut på tiden, och Christophe Dubi vid IOK bekräftar för Inside the Games att Stockholm och Milano-Cortina kommer att få några extra veckor på sig, till följd av den politiska situationen.

Dubi förväntar sig kompletta ansökningar inom tre–fyra veckor, i tid för utvärderingskommissionens besök i kandidatstäderna, som i Stockholms fall planerats till 12 till 16 mars, enligt sajten. Dubi poängterar att det inte är någon unik situation för IOK, utan något man upplevt vid tidigare rundor.

IOK känner till läget med att vi inte har någon regering i Sverige. Man vet också att vi fört diskussioner med polisen och Säpo kring säkerheten och man har sagt till oss att man inte känner någon oro över denna fråga, säger kampanjgeneralen Richard Brisius till Dagens Nyheter.