Sirius har sedan man gick upp i allsvenskan igen inför säsongen 2017 tagit poäng mot samtliga lag utom ett. Mot AIK under söndagen såg det ut som att Sirius äntligen skulle få fira, men två mål i den andra halvleken gjorde att Sirius för femte gången i rad kammade noll mot de regerande mästarna.

– Antingen är det bara tillfälligheter, att vissa lag går man bra mot och vissa går man sämre mot, sådant brukar jämna ut sig över tid. AIK är svårspelade, jag tror inte det är så många som kommer hit och vinner matcher. Det är en faktor och sedan är de täta bakåt, disciplinerade och kan utnyttja våra misstag och gå på omställningar. Det kanske inte passar oss riktigt lika bra, men jag vet inte. Det kan vara tillfälligheter också och det hade varit skönt att få med sig något, säger Karl Larson.

Och det går inte att komma så mycket närmare än vad Sirius gjorde på Friends Arena. Efter en nästan prickfri första halvlek där laget var klart bättre än hemmalaget så tog AIK över i andra akten. Två mål vände matchen, men Larson var ytterst nära att ändå knipa en poäng till Sirius. På tilläggstid träffade hans skott stolpen – och gick ut.

– Det var stolpe ut i den här matchen tyvärr. Det är surt, vi hade 1–0 efter 60 minuter och AIK hade ingenting i stort sätt. De slog bara långt och visste inte vad de skulle göra. Det är surt att vi gav AIK en hörna och att de fick in ett mål, där förändrades matchen. Det var klantigt av oss.

Larson hade önskat bättre kontroll från Sirius i den andra halvleken.

– Vi gjorde mycket bra tycker jag, men sedan hade vi kunnat göra vissa saker bättre i andra halvlek för att få ännu bättre kontroll på matchen. Samtidigt är det svårt att komma hit, möta mästarna på hemmaplan och ha 1–0. Det är inte bara att styra matchen som man vill utan det finns ett motståndarlag också. De slänger väl in åtta anfallare och slår långt, då är det klart att de får lite tryck.

Sirius inkasserade därmed sin första förlust för säsongen efter två fina segrar mot Kalmar och AFC Eskilstuna. Mot AIK visade Sirius att spelet håller även mot lag tippade högre upp i tabellen.

– Nu är man förbannad att vi inte fick med oss något härifrån, men när man kollar tillbaka på det så är det ganska mycket som är bra. Det får man försöka ta med sig. Vi visste att vi var i så pass bra form så att vi skulle kunna hota AIK, det tycker jag att vi gör också, säger Larson och fortsätter:

– Att vara nöjd är en falsk trygghet, torskar man matchen så torskar man matchen, man kan inte vara nöjd över det. Det är inte bra i längden utan man måste vara kritisk när man förlorar.