Efter två mål i den första perioden fick Hagunda en drömstart på den andra med tre mål på drygt tre minuter och utökade ledningen till 5–0.

Fredrik Holtz stod för två av målen innan Felix Abrahamsson satte femman efter drygt 26 minuters spels.

– Matchen kändes klar redan vid 2–0 och de hade väldigt svårt att skapa något mot oss i spel fem mot fem, säger Mårten Pederson, huvudtränare i Hagunda.

Artikelbild

Sedan reducerade Gävle tre gånger om och skapade lite spänning i matchen som sett avgjord ut.

Då klev Markus Åkerfeldt fram och gjorde mål för tredje matchen i rad när han satte 6–3.

– Jag var egentligen inte orolig en minut i matchen utan det är slumpmål som de gör och det får man räkna med i en match. Spelar vi som vi gjorde så känns det som vi har koll på matchen samtidigt som vår målvakten är en av allsvenskans bästa just nu, säger Mårten Pederson.

Då spelade det mindre roll att Gävle reducerade på nytt i slutet utan Hagunda vann med 6–4 och tog sin tredje raka seger.

Den fina formen har gjort att laget klättrat i tabellen och står på 15 inspelade poäng efter åtta omgångar i en jämn och haltande tabell. Därmed leder Hagunda serien men tvåan och trean har en match mindre spelad.

– Vi går från klarhet till klarhet och nu spelar vi så att vi känner igen oss själva. Vi driver upp tempot och då är vi som bäst, säger Mårten Pederson.