Sverige inledde med seger i den historiska premiären då man slog Nya Zeeland. Nu väntar en betydlig tuffare motståndare men det är inget som oroar Sarah Storck från Månkarbo, nu i LdB FC Malmö, som blev uttagen bara timmar före avfärd till VM och nu vill avgöra hela kalaset.
– Jag har spelat på vänsterkanten på träningarna men hoppas få komma in på topp, säger 19-åringen som börjar matchen på bänken.

Karriären började annars i Månkarbo dit hon åker för att träffa familjen så fort hon är ledig. Damlagsdebuten skedde senare i Östervåla i ettan innan hon gick till då allsvenska Bälinge.
– Jag vill spela i Sveriges bästa lag och därför valde jag att skriva på för Malmö, säger Storck som fått en minst sagt tuff tid i Skåne.
Redan efter två matcher i den nya klubben skadade hon sitt knä och korsbandsskadan gjorde att hon var borta från spel i ett helt år. Först i maj i år var det dags för comeback och efter bara tre matcher med Malmö så kom hon med som reserv till VM.
– Brasilien är ett lag som jag tror passar mig, de spelar ett utpräglat markeringsspel där det gäller för oss att löpa mycket och skapa ytor, fortsätter Sarah Storck.

För att hitta tillbaka har hon en kortare tid varit utlånad till Vittsjö där hon omgående öste in mål. Men trots att VM pågår för fullt och med stora drömmar för Sarah Storck så fanns det en tid då hon funderade över om fotbollen var rätt.
– Hade jag satsat på skidor hade jag inte åkte på den här skadan, så visst har jag tänkt kring det men nu är det fotboll som gäller och kommer chansen så tänker jag ta den. Jag tror vi vinner med 3-1 och jag gör det avslutande målet sent i matchen.
Om det sedan blir en VM-medalj i fotboll att hänga bredvid USM-silvret och JSM-bronset i längdskidor återstår att se.