Med fyra omgångar kvar av elitettan är AIK trea i tabellen med 43 poäng, tre ynka poäng bakom Assi som just nu har den andra och sista direktplatsen till damallsvenskan bakom överlägsna Växjö.

Vid en förlust under lördagen hemma mot Uppsala kan AIK:s drömmar om avancemang försvåras.

– Jag tycker ändå att våra chanser är goda. Tittar man på Assis återstående program så har de lite tuffare matcher än oss då de har både Växjö och Kalmar kvar att möta, säger Sarah Stork.

Vad skulle det betyda för er att gå upp?

– Det är det som hela föreningen vill. Går vi inte upp i år så ska vi upp nästa år, så är det bara.

Så här långt på säsongen har den snabba och tekniska Stock stått för sex mål i AIK-tröjan. Det tidigare mötet med Uppsala Fotboll (förlust 2–3) missade hon på grund av skadekänningar.

– Jag tycker att det har gått bra för egen del i år. Jag kom ju tillbaka (spelade i Östersund förra säsongen) för att jag vill upp och spela i allsvenskan igen, så det vore kul om vi lyckades med det, säger 27-åringen från Månkarbo som spelade med Sirius 2012–2013 (numera Uppsala Fotboll).

Hur ser du på matchen mot Uppsala?

– Jag tror att det kommer att bli jämnt. Uppsala har kanske inte har så mycket att spela för, men sedan vet man hur det är att man alltid vill slå AIK.

Inför matchen är Uppsala Fotboll sjua i tabellen med 30 poäng.