Ett Uppsala fullt av nyförvärv ställdes i premiären för en tuff uppgift mot Borås på bortaplan i Boråshallen.

Det blev en jobbig sits från start till slut och motståndarna vann med 113–83 och därmed släppte Uppsala in mer poäng i premären än vad laget gjorde i någon match förra säsongen.

– Trots förlust med stora siffror mot ett förmodat topplag så gör vi en del saker ganska bra. Vi har bara haft en ordentlig träning tillsammans och då blir det skillnad mot ett lag som tränat ihop i sex veckor, säger Jens Tillman, headcoach i Uppsala Basket.

Artikelbild

Tillställningen började bra för Uppsala då Nathan Dawit satte en trea efter åtta sekunder men sedan tog Borås över och dominerade resten av matchen.

Hemmalaget – som av många tippas bli ett topplag – tog snabbt över ledningen och ledde efter första quartern med 36–18.

– Defensivt var vi svagare men gör det bra ibland där och framåt spelar vi oss till öppna lägen och attackerar korgen. Samtidigt finns det saker att jobba med och det kommer vi att göra, säger Jens Tillman.

I den andra quartern kom Uppsala tillbaka sänkte avståndet till tio poäng innan Borås utökade den igen.

Gästerna vann ändå andra quartern med tre poäng men efter halvtidspausen tog hemmalaget över och öste på framåt. Michael Moore stod för 29 poäng för hemmalaget medan Nathan Dawit blev poängbäst i Uppsala med 22 pinnar.

– Jag såg flera ljusglimtar och vårt spel kommer att bli bättre så fort vi får träna ihop. Vi har inte hunnit gå igenom regler, hur vi vill spela och tänker men det kommer att lösa sig, säger Jens Tillman.

I Uppsala – där endast lagkaptenen Axel Nordström är kvar från förra säsongen – saknades nyförvärvet Xavier Cannefax eftersom han inte är spelklar ännu.

Amerikanen förväntas kunna vara med i nästa match på söndag. För att få ihop tio spelare på bänken som reglerna kräver och slippa få böter satt Erik Gillberg, som vanligtvis skriver på klubbens hemsida, ombytt men blev utan speltid.

– Alla papper är inte klara med Migrationsverket men vi hoppas att det är löst till helgen. Då fick Erik hoppa in och gjorde det bra på bänken, han var mest nöjd över att det inte blev någon speltid, säger Jens Tillman.

Närmast väntar ytterligare två bortamatcher för Uppsala som i nästa omgång ställs mot Södertälje Kings i Täljehallen.

Hemmapremiären sker femte oktober då man tar emot Luleå i Fyrishov.