Det bjöds på isracing av hög kvalitet på naturisen på Parken. Finalen kördes mellan de fyra förhandsfavoriterna, de tre lag-VM-förarna Ove Ledström, Niclas Kallin Svensson, Daniel Henderson och regerande mästaren Stefan Svensson.

Efter två omstarter och en uteslutning av Kallin Svensson tog Ledström starten före Stefan Svensson och Henderson, men Svensson attackerade med två varv kvar att köra och tog sig sedermera förbi.

Veteranen från Örnsköldsvik blev svensk mästare för andra året i rad och för sjunde gången i ordningen.

Gladast av alla på Parken?

Det kan ha varit Rospiggarnas Mikael Teurnberg.

– Jag är väldigt trött just nu, men jag väldigt, väldigt glad. Det var mycket folk, grymma tävlingar och vädermässigt kunde det inte ha blivit bättre.

Hela 4 018 åskådare såg isracingtävlingarna på plats på Parken.

– Det här är något jag alltid kommer att bära med mig. Det är så mycket som ska klaffa för att få till en sådan här bra isracingtävling på naturis. Det blir svårt att slå det här, säger Mikael Teurnberg.

I sommar körs även individuella SM-finalen i speedway på samma bana och Rospiggarna blir först att arrangera både SM-final i isracing och SM-final i speedway på samma arena under samma år sedan Stockholms stadion gjorde detsamma – 1958.

– När vi tog beslutet att spola is på Parken, vilket vi gjorde efter nyår, har vi haft vaktmästare som har spolat och kört på nätterna när det har varit kallt. Det gäller att ha tur med vädret, men det här hårt jobb bakom det här också.

– Jag vill tacka alla som har varit med och jobbat och det är otroligt att vi har klarat det här på en så liten organisation, det handlar om ett tiotal människor, som har gjort allt från att spola isen till att jobba med marknadsföringen, säger Mikael Teurnberg.

För att tillägga:

– Jag är otroligt njöjd, men när jag vaknar i morgon och är det bara speedway som gäller igen …