Gästerna vann med 41–21 (0–0, 7–14, 0–14, 14–13) efter ett ryck i den tredje perioden.
Storbritannien kändes bättre än Sverige och segern var inte hotad. Skillnaden var dock inte stor.
– Jag tycker att vi gjorde en bra match, men kanske lite enformigt spel, säger Christian Taxén, som var en av sex spelare från Uppsala 86ers i det svenska laget.
Trots att Storbritannien dominerade i den mållösa första perioden så hade Sverige en del riktigt bra passningar som kunde ha resulterat i många sköna poäng. Men det fanns ett problem: Bollen var var hal som en blöt tvål och svenskarna fick inte fast passningarna (som var bra) när ytorna fanns.
– Det var lite dåligt tempo i början av matchen, säger Christian Taxén.

Arrangerande Uppsala 86ers
hoppades på 500 åskådare. Det kom 866 – en mycket bra siffra.
– Det var jättekul med så mycket folk. Det känns som om intresset för amerikansk fotboll är på väg upp, och de som var här fick se en bra match, säger Taxén.
Underhållning, mat och dryck kombinerat med amerikansk fotboll kanske inte är så dumt.

Nu är Lötens IP inte den mest ideala anläggningen för en stor idrottsfest, särskilt inte när det blåser kyliga vindar. Konstgräset bidrar dock till ett snabbare spel än naturgräs.
Storbritannien gick fram till 14–0 i den andra perioden innan Sveriges Fredrik Isaksson (utsedd till lagets bäste spelare) reducerade med en touchdown.
Sverige fick aldrig riktigt häng på Storbritannien. I paus stod det 7–28. Men Sverige gav inte upp. Det kan gå snabbt i amerikansk fotboll och förhoppningarna om en vändning fanns hela tiden.
– Det kändes aldrig uppgivet på något sätt, inga hängande huvuden, säger Christian Taxén.
Att ”kasta in handduken” och bara ge upp var det inte tal om, inte ens i sista perioden.
– Aldrig! När det var två sekunder kvar kände jag att matchen var avgjord, säger Taxén bestämt.

Sverige krympte avståndet
till 13-28 efter bara 32 sekunder av den tredje perioden när Fredrik Isaksson gjorde sin andra raka touchdown. Men det blev aldrig någon nerv i matchen. Storbritannien svarade omgående hela tiden. 12 sekunder efter Isakssons touchdown kom 13–34 …
– De hade bra tryck på våran qb (quarterback), säger Taxén som en del av förklaringen till att Sverige förlorade den här matchen.

Sex av spelarna
i det svenska laget kommer från Uppsala 86ers: Nico Petersen, Daniel Söderberg, Mathias Liljestrand, Rickard Liljestrand, Petros Abraham och Christian Taxén.
Petersen märktes en hel del i början av matchen men tvingades kliva av kraftigt haltande sedan han slagit upp en gammal skada.