Sedan tidigare är det som bekant klart att Määttä tränar Sirius även kommande säsong – och Markus Kumpuoja är förstås en nyckelspelare i det laget.

– Det har aldrig känts så lätt att skriva på ett kontrakt som nu, säger mittfältaren i ett pressmeddelande från Sirius Bandy

Kumpuoja är inne på sin fjärde säsong i Sirius sedan han kom från Hammarby och är på god väg att bli en Siriusikon. Han är populär bland supportrarna.

– Att en av våra nyckelspelare förlänger är viktigt. Markus är inte bara en väldigt bra bandyspelare. Han är också otroligt uppskattad inom Sirius och hos våra supportrar, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Kumpuoja har varit med om en hel del sedan han kom till Sirius. Det har varit några "omstarter" efter ekonomiska problem och det har varit tränarbyten. Nu säger den finländske landslagsmannen att det känns helt rätt.

– Nu är det första gången som jag känner att vi är på rätt väg i Sirius. Jag satt mig ner med Jimmy (Helmersson, klubbchefen) häromdagen och pratade bara positivt om den här säsongen och den utveckling vi haft, säger Kumpuoja.

Tränaren Esa Määttä betyder mycket för Kumpuoja och hela laget.

– När jag hörde att Esa blir kvar så var det klart med mig också. Vi har fått hit en tränare som vi alla har en stor respekt för, och som har visat att ett hårt jobb varje dag är det enda sättet att utvecklas. Det här är bara starten för det nya Sirius, säger Kumpuoja i pressmeddelandet.

Nästa säsong blir alltså hans femte säsong i Sirius. Det är inte många spelare i dagens trupp som har spelat a-lagsbandy i så många år.

– Det känns hur bra som helst att spela i Sirius, bo i Uppsala och att ha Västra Sidan bakom sig varje match.