Sirius har letat förstärkningar i såväl Finland och Tjeckien, vilket UNT har rapporterat om. Nu har arbetet alltså givit frukt i form av Erik Storgårds. 24-åringen har trots sin relativa ungdom inte mindre än sju säsonger bakom sig i den högsta finska ligan. Tidigare spelade han för SSV men han kommer nu närmast från Esport Oilers.

– Det är en spelare som har varit med lite. Och det är sådana spelare vi behöver, som kan hålla i bollen lite när det blåser, säger Stuxgren och tänker på att Sirius tidigare under värvningsarbetet gjort klart med flera väldigt talangfulla men på superliganivå oerfarna spelare.

– Han är en spelskicklig tvåvägsspelare men ingen jättepoänggörare. Men har bra attityd, fortsätter Stuxgren om det senaste nyförvärvet.

Med sina 195 centimeter har backen dessutom bra räckvidd. På meritlistan har Storgårds två silver och ett brons från det finska slutspelet.

2016 värvade Sirius den finske målvakten Jarno Ihme. Han lämnade efter bara en säsong men förra säsongen plockade blåsvart in forwarden Kevin Söderling från grannlandet i öster. Söderling är kvar och får nu alltså sällskap av Storgårds.

– De känner varann sedan tidigare och det gör det hela enklare. Det har underlättat enormt, säger Sirius sportchef.

Storgårds har redan hunnit med att vara på besök i Sirius och Uppsala för att bekanta sig med den nya miljön. Kontraktet är på två säsonger och han flyttar till Uppsala i augusti.

Sirius söker nu ytterligare en spelare för att göra klart truppen. Det ska helst vara en spelare med rutin och som gärna får behärska centerrollen.