Med en match kvar att spela av grundserien står det klart att Storvreta står klara som seriesegrare i SSL. Direkt efter sista omgången borta mot Helsingborg väntar val av kvartsfinalmotståndare där Storvreta får välja motståndare först. Och beslutet är redan taget.

Den första kvartsfinalen spelas i IFU Arena den 21 mars. Andreas Harnesk, tränare för Storvreta, berättar att laget väntar med att berätta vilket motstånd det blir.

Hur har tankarna gått kring det här beslutet?

– Det finns många aspekter vi har haft i åtanke. Vi har tänkt på reseavstånd till exempel. Vi vill inte resa så långt. Sen har vi såklart tittat på hur motståndet ser ut och hur det har gått för de andra lagen i serien, säger Andreas Harnesk.

Hur har ni resonerat kring valet av motstånd?

– Det har vi gjort tillsammans. Först pratade vi tränare ihop oss om vilket lag vi hade i åtanke. Sen tog vi det beslutet vidare med lagkaptenerna, som också var med på tåget. Sist av allt presenterade vi vårt förslag för hela laget, som tyckte att det lät bra. Det var i alla fall ingen som vågade säga något annat, säger tränare Andreas Harnesk med ett skratt.

Direkt efter matchen borta mot Helsingborg avslöjas slutspelsvalet.

– Jag kan inte säga något innan det, säger Harnesk.

Av allt att döma ser det dock ut som att allt är upplagt för ett Uppsaladerby mellan Storvreta och Sirius. Men om det blir derby eller inte återstår att se och Sirius måste först och främst nå slutspel.