Storvreta lånar ut forward

En fotskada har gjort att Valdemar Ahlroth tvingats missa en rad matcher i Storvreta. När han nu är redo för spel igen kommer han att lånas ut till allsvenska Nykvarn.

Valdemar Ahlroth byter Storvretas tröja mot moderklubben Nykvarns en tid.

Valdemar Ahlroth byter Storvretas tröja mot moderklubben Nykvarns en tid.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-11-18 17:59

Det var borta mot Växjö för en månad sedan som forwarden skadade sin ena fot. Ahlroth har haft fotproblem även tidigare säsonger i Storvreta och på grund av det missat matcher. För att få tillbaka honom i form när foten nu är bättre kommer han att spela matcher i allsvenskan. Han lånas helt enkelt ut av svenska mästarna till sin moderklubb Nykvarn en tid.

– Det ska bli väldigt kul att hjälpa dem lite. Det är en win-win-situation där jag får komma tillbaka från min skada och känna på det lite. Syftet är att jag ska kunna komma tillbaka till Storvreta och hjälpa dem på ett bättre sätt än jag kan just nu, säger Ahlroth till Storvretas hemsida.

Han kommer fortsatt att träna med Storvreta men spela matcher med Nykvarn. 

–  Det känns som en smidig lösning att jag får testa foten och se att den håller och att jag så fort som möjligt är tillbaka i Storvreta, fortsätter Ahlroth till hemsidan.

Första uppgiften i Nykvarn blir ett derby mot Onyx redan på onsdag kväll. Som längst kommer utlåningen vara till 31 januari men han kan komma tillbaka tidigare.

Henrik Ededahl i Storvretas sportgrupp förklarar hur utlåningen kom till stånd.

– Frågan kom från Nykvarn och efter att Valdemar Alhroth har fått sagt sitt så ger vi honom möjligheten att hjälpa sin moderförening, säger Ededahl till hemsidan.

Ahlroth har gjort tre mål och en assist på de åtta matcher han står noterad för Storvreta denna säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!