Storvreta utan skadad Klintsten

Storvreta dras med skador. Målvakten Viktor Klintsten missar matchen mot Linköping och sannolikt nästa match mot Växjö.

Viktor Klintsten dras med en knäskada.

Viktor Klintsten dras med en knäskada.

Foto: Håkan Lundh

Innebandy2019-10-15 19:55

Storvretacoachen Andreas Harnesk bekräftar Viktor Klintstens skadebekymmer inför onsdagkvällens match. 
– Han har en inflammerad knäsena, det är lite oklart, men någon form av svullnad har han. Det är inget långsiktigt, men det är tveksamt den här veckan om han kan spela, säger Andreas Harnesk. 
Istället spelar Jacob Pettersson från start, och unge Emil Lindblom (född 2002) blir reservmålvakt. 
– Klinsten är en av världens bästa i sin position, men om "Jacke" får till det så är han skitbra. Vi hoppas han hittar formen som han hade när vi mötte det finska laget Happe, och han höll nollan, säger Andreas Harnesk. 
Som om inte skadebekymren stannade vid Klintsten, så är även forwarden Valdemar Ahlroth borta den här veckan. I hans fall rör det sig om en stukad fot. 
Däremot är Filip Stenmark tillbaka efter sjukdom i ett Storvreta där Harnesk kastar om lite i formationerna. Bland annat särar man på vassa anfallsduon Henrik Stenberg och Jimmie Pettersson. Den sistnämnde bildar formation med Emil Helmrich och Viktor Andersson medan Stenberg tar plats ihop med Mikael Jansson och Hampus Ahrén. 
– Jimmie och Henke har kört ihop med Hampus innan, och alla är väldigt starka på boll. Det blir lite för offensivt, och vi släpper till lite för mycket lägen bakåt, säger Andreas Harnesk. 
Vad tycker du om ert spel såhär långt?
–  Det går framåt. Vi är inte nöjda med anfallsspelet, men hoppas det ska lossna sakta men säkert.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!