Storvreta har gjort mest mål i hela Superligan och släppt in minst. Varför fick vi se i seriefinalen borta mot Pixbo under söndagen. Trots att profiler som Mika Kohonen, Hannes Öhman och Jakob Drews lämnade sena återbud på grund av sjukdom gick den röda maskinen på som inget hade förändrats.
- Det är så här vi vill ha det. Flexibilitet och mångsidighet, summerade coach Magnus Jäderlund belåtet efter matchen.

För med en sjuk trio var det bara att möblera om och ge andra chansen. Joel Kanebjörk gjorde definitivt ingen besviken då ha n tog över kaptensbindeln och ägde hela golvet från början till slut.
För trots en lite trevande inledning så var det Storvreta som styrde bort ett ganska ofarligt Pixbo där spelare som Henrik Quist och Daniel Calebsson var lika osynliga som lagets poängmaskiner Martin Östholm och Emil Julkunen.

Henrik Stenberg, som låg bakom två mål och en framspelning, gav Storvreta en ledning som man sedan aldrig tappade. Andra perioden blev lite tuffare med en del utvisningar och ett mer öppet spel trots att hemmalaget gärna spelade runt bollen utan att direkt kunna hota. Storvreta gick snabbt upp till 2-4 då Pixbo valde att ta time out och försöka få till en förändring. Bara två minuter efter spelavbrottet lyckades man visserligen reducera till 3-4 men närmare kom man inte.
- Jag tyckte det var lite slutspelskänsla idag och jag var inte helt säker på att vi skulle vinna förrän jag slog in 3-7, förklarade Rasmus Sundstedt som lekte in 3-5-målet då han rundade kassen och lättade in bollen.

Och även om Sundstedt inte kunde ta ut något i förskott så blev det här Storvretas match ju längre man spelade. Hemmalaget styrdes bort och blev frustrerade samtidigt som Storvreta bjöd på ett ruskigt effektivt kontringsspel.
När Fredrik Holtz sedan sköt in 3-6 efter en lång press från Pixbo gick luften ut hemmalaget och de två sista Storvretamålen kom sedan i tom bur.
- Det var mycket hjärna och fötter idag och jag är nöjd med att vårat kontringsspel fungerade för det har vi övat mycket på. Sedan är jag självklart nöjd med att det är så många som växer och tar chansen när de får den, fortsatte Storvretacoachen som bara en och en halv timma före match meddelade 19-årige Joel Norman att han skulle gå in som forward i andrakedjan med Kanebjörk och Holtz.
- Jag spelade center som liten men annars har jag bara spelat back, säger Storvretafostrade Norman som inte bara fick med sig en poäng från matchen då han spelade fram till 1-2 utan visade att han vill ha speltid framöver.

Det om något visar vilken bredd Sveriges just nu bästa lag har. Spetsen känner vi som sagt redan till.