Den 27 december börjar den första delen av Storvretacupen. Knappt två veckor senare kommer cirka 1 500 matcher, fördelat på 680 lag, ha spelats vilket är den högsta noteringen någonsin.

– Det är riktigt kul. Vi manifesterar vår position som världens största och mest attraktiva innebandycup, säger Kim Knudsen, klubbchef i Storvreta IBK.

Storvreta IBK har tillsammans med Uppsala kommun satt upp en vision om att turneringen skall nå 1 000 deltagande lag år 2020. Något som skulle skapa utmaningar både gällande halltider och gällande boende för deltagare.

– Visionen är fullt möjlig men den kräver att organisationen växlas upp, både inom Storvreta men också inom den kommunala verksamheten. Man kan beröra hallproblematiken men jag tycker att Uppsala står bra till hallmässigt. Det som krävs är framförallt att utöka kapaciteten på skolorna för övernattande lag, säger Knudsen.

Kan det bli ett problem?

– Jag väljer att se det som en utmaning och det vill jag också betona. Det är en positiv utmaning och det ligger i allas intresse att få cupen att växa eftersom den genererar mycket till Uppsala kommun, säger Knudsen.

En nyhet gällande turneringen är att alla matcher kommer att kunna följas i realtid via internet eller en applikation.

– Genom liverapporteringen kommer det bli mycket roligare att följa matcherna hemifrån. Dessutom kan publiken på plats bidra med bilder och filmer, säger Adam Troy, webbansvarig i Storvreta IBK.