– Alla vet att det är på lördag som det gäller, säger Jesper Berggren.
Den är dagen efter den makalösa vändningen i den femte och avgörande semifinalen då Storvreta gick från underläge 0–3 till seger med 8–3.
Stämningen är uppsluppen när spelarna kommer tillbaka till omklädningsrummen i Fyrishov efter en löprunda.
De pratar mycket och gärna om det som varit, men inte minst om det som komma skall.
Storvretas bästa tid på året är nu.
– Det här är en vecka man längtar efter, säger backen Jesper Berggren och ser nästan ut att le med hela kroppen.

Samtidigt berättar han att det är en balansgång när det gäller glädjenivån över finalplatsen.
– Alla är ganska återhållsamma. Vi vet att vi ska vinna på lördag, men är man inte glad efter i går (i måndags) när det var lite av en minifinal, då är det konstigt, säger han och torkar lite svett från pannan.
Men nu ligger alltså fokus på Dalen. Storvreta brukar trivas mot Dalen och har exempelvis slagit Umeålaget i båda mötena under säsongen. 10–7 på hemmaplan och 6–5 borta.
– Det går inte att komma ifrån att vi har bra statistik och har alltid haft, säger Berggren.
– Till matchen här hemma kom vi från mindre goda resultat. Vi gjorde lite av en nystart, där vi gick hårdare på vändningarna. Det var en bra match trots att vi släppte sju bakåt. I matchen där uppe var vi ganska nerkörda, men vi gjorde en fantastisk första halva och ledde med 6–1, och bjöd på lite av propaganda, men sedan släppte vi upp dem, minns Storvretas assisterande tränare Markus Puskala och fortsätter:
– Vi har ju kontroll på vad de gör, men det är ett bra lag, inget snack om saken. Och deras förstakedja (Ketil Kronberg, Andreas Carlbom och Johan Samuelsson) har ju stuckit ut poängmässigt. Det jag såg av Pixbo–Dalen så bytte de chanser i varje byte. De får gärna vända spelet på oss för då vänder vi på deras vändningar. För oss gäller det att stå upp för våra saker och göra det bra.

Mattias Samuelsson känner igen sig lite i finalmotståndarnas resa.
– Det har gjort lite vad vi gjorde för ett par år sedan och kommit underifrån. Men nu har båda lagen har allt att förlora. Så är det när det är bara en final, säger Samuelsson.
Storvreta har massor av rutin från stora matcher, inte minst efter två raka SM-finaler, medan detta blir Dalens första final någonsin. I Storvretalägret vill man så klart tro att rutinen spelar stor roll på lördag.
– Rutinen är ovärderlig, det spelar jättestor roll, säger Puskala som dock är i stort sett den enda i Uppsalalaget som faktiskt inte deltagit i just en final. I medaljväg har han ett brons med Storvreta från säsongen 2003/04. Nu är han redo för något mycket bättre.
– Någonstans handlar det ju om att vinna titlar, säger han.

Lagkaptenen Mika Kohonen står och stretchar i korridoren och ser avslappnad ut. Någon finalpuls har definitivt inte kommit än. Fjolårets finaldramatik, då Storvreta vann mot Warberg först efter straffar, blir svår att upprepa men Kohonen tror på en jämn match.
– Det kommer bli tajt. Det är ju de två bästa lagen i Sverige. Det handlar om att göra få misstag, special teams och det lag som kan leva i nuet vinner, säger Kohonen.