Det mesta går Storvretas väg för tillfället. Mot Dalen öppnade man knackigt och resultattavlan visade 1–1 efter den första perioden. Då klev Storvreta ut och fullkomligt körde över motståndet. Skotten i den andra perioden slutade 17–1 (!) och Storvreta gick från perioden i ledning med 4–1.

– Det säger ganska mycket. Jag vet inte ens om de hade ett skott på mål, det kändes som att vi bara höll i bollen och bytte en och en hela tiden så de hade svårt att byta. Det var nog den bästa perioden den här säsongen tycker jag, säger Albin Sjögren.

Så pass?

– Ja, förutom att vi kunde ha gjort mer mål. Det sättet vi spelade på i den perioden var det bästa den här säsongen faktiskt.

Just Sjögren själv verkar trivas som fisken i vattnet mot just Dalen. I bortamatchen för en månad sedan stod Sjögren för fyra av Storvretas nio mål. Under söndagseftermiddagen blev det ett nytt hattrick från hans klubba.

– Det har blivit några mål mot Dalen nu. Jag var lite seg i den första perioden precis som laget. Jag tycker att vi började väldigt segt, men i andra perioden visade vi upp en helt annan sida och spelade som vi vill spela. I dag var det riktigt bra försvarsspel också som det inte har varit tidigare matcher. Det ger en liten energiboost att vi kan trycka ner de så mycket.

Hans fyra poäng (assist till Jesper Berggrens 7–1-mål) gör att Sjögren nu skuggar ledande Alexander Galante Carlström i toppen av poängligan. Endast en poäng skiljer de båda.

– Jag har varit kall i några matcher nu och det var skönt att få en liten islossning och känna att man är på banan igen. Min roll är att göra poäng och bidra framåt. Jag fick ett tecken på att man kan vara där uppe förra året och vill vara där varje år.

Segern var Storvretas 14:e i rad och man drygar också ut avståndet ner till tvåan Falun efter att ha fått hjälp från lokalrivalen Sirius under lördagen.

– Vi får tacka Sirius för en gångs skull. Det var skönt, men det är inte serien som avgör vilka som vinner SM-guld, säger Albin Sjögren.