Oktober har inte direkt varit någon fest för Storvreta. Visserligen säkrades Europacuptiteln bara för ett par veckor sedan, men i superligan har det gått torrt.
6–7 hemma mot Falun är lagets fjärde raka förlust och det är Uppsalalagets värsta förlustsvit sedan sedan nykomlingssäsongen 2001/02.
Tvåmålsskytten Victor Andersson var en av få som stod upp fullt ut i Storvretas tröja. Han var starkt kritisk till sitt lags insats efteråt.
– Det är dags att rannsaka oss själva nu. SM-guldet från i fjol ligger kvar i bakhuvudet på många, men det är dags att skaka av sig det och kolla i tabellen ... Vi är inte bättre än så här just nu.

Lagkaptenen Mika Kohonen håller med – nästan.
– Fyra raka förluster går inte att snacka bort, men matchen i dag är ändå ett framsteg. I dag är jag nöjd med vår vilja, men i stället är inte hjärnan med under hela matchen, säger Kohonen.
Så var det. Matchinledningen mot Falun var Storvretas bästa i år. I den första perioden skapades flera chanser och hemmaledningen borde ha varit större än 2–1. I stället för fortsatt tryck tappade Storvreta allt i den andra perioden. De tog en hel del felbeslut och skänkte bort bollen där de absolut inte får göra det. Och Falun utnyttjade allt – med tre mål på sex skott i mittronden.
Värsta synden var markeringsmissen av Mika Kohonen och Peter Svensson när en obevakad Andreas Johansson satte 3–4 fem sekunder före pausvilan.
Ännu en bjudning av Storvreta kom när Staffan Jacobson spelade bollen rätt på Rasmus Enström som serverade Ciya Hajo till 3–5 i början av den tredje perioden.
– Vi släpper inte för enkla mål hela tiden, säger Kohonen med en suck.

Victor Andersson, 20, gjorde sin bästa match i år, och var den som tog täten i Storvreta när laget som mest behövde det. Han gick före genom att följa upp Hannes Öhman 4–5 med kvitteringen till 5–5 11.35 in i slutronden. Men trots två snabba mål och makalösa 41-22 i skott kändes det aldrig som att det var hemmalagets match. Falun ställde om blixtsnabbt och Patrik Malmström sköt tunnel på Viktor Klintsten till 5–6. Kort därefter snurrade Ciya Hajo in 5–7 14.23 – efter att Storvreta tappat boll på offensiv planhalva.
– Vi fick hela tiden kämpa i uppförsbacke. Så fort vi gjorde mål, så gjorde de mål och vi fick aldrig grepp på dem, säger Victor Andersson.
Joel Kanebjörk styrde in 6–7 sedan Storvreta tagit ut målvakten, men det var för sent.
Trots fyra raka förluster vägrar lagkaptenen Mika Kohonen känna oro.
– Kris? Nej, inte i vårt omklädningsrum. Ordet kris är en mediagrej. Vårt mål inför den här säsongen var att vinna Europacupen och försvara SM-guldet. Ett är uppfyllt och det andra är inte kört.