Storvretas tunga premiärtapp

Ingen Henrik Stenberg, ingen Rasmus Sundstedt och ingen Robin Nilsberth. Storvreta har en rad tunga tapp inför tungviktspremiären mot Falun.

Emil Helmrich, t v, förväntas spela men Storvreta tvingas klara sig utan såväl Robin Nilsberth som Rasmus Sundstedt i premiären.

Emil Helmrich, t v, förväntas spela men Storvreta tvingas klara sig utan såväl Robin Nilsberth som Rasmus Sundstedt i premiären.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Innebandy2019-09-23 17:53

Att Henrik Stenberg skulle saknas under premiärveckan har UNT berättat. Stenberg kämpar med att få kroppen i matchdugligt skick. Robin Nilsberth och Rasmus Sundstedt är båda sjuka. Otroligt tunga tapp såklart för Storvreta som under tisdagskvällen ställs mot tuffast tänkbara motstånd i form av antagonisterna och vårens finalmotståndare Falun.

– Vi har ett bra lag ändå. Det blir en chans för andra att kliva fram. Simon Götz har sett bra ut och kommer att få mer speltid tillsammans med andra backar som Filip (Stenmark), "Tobbe" (Gustafsson) och "Matte" (Samuelsson), säger Storvretatränaren Andreas Harnesk.

Men vad betyder det att tre så landslagsmeriterade spelare saknas?

– Det är tre av världens bästa spelare men känner oss starka och vi ska kunna vinna ändå.

Andreas Harnesk säger också att förstemålvakten Viktor Klintsten "haft en känning i kroppen" och att det under måndagseftermiddagen inte var helt säkert att han kan vakta målet.

Harnesk fick den perfekta starten under sin första säsong i Storvreta genom att vinna SM-guld. Men fjolårets seriestart var allt annat än bra. Harnesk minns mycket väl hur det såg ut för ett år sedan när man inledde med storförluster mot såväl Dalen som Pixbo.

– Haha. Det gör jag. Det var tungt, speciellt som ny tränare, men nu är man mer avslappnad. Nu vet man att vi kommer att bli bra ändå, nu har vi ett SM-guld i ryggen.

Att möta Falun direkt, är det den perfekta premiären eller hade hellre mött ett annat lag?

– För energin och att komma igång snabbt är det den perfekta, det blir skitkul!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!