Hemmapremiären på Heden mot Stockholmslaget Konyaspor slutade nämligen med en uddamålsförlust. Och det dröjde ända fram till slutminuten av matchen innan Strömsberg på straff lyckades spräcka nollan. Joel Pettersson blev fälld och sedan var det Marcus Hägg som slog in straffen. Hägg har därmed gjort samtliga tre mål för Strömsberg under inledningen av serien, vilket förstås är positivt.
– Men vi skapade ändå på tok för lite chanser i matchen. Tycker också att energin också saknades i laget. Tyvärr bjöd vi i stort sett på bägge deras mål som tillkom efter individuella misstag. Visst var det ovant spela på gräs men det gällde ändå för bägge lagen, säger Strömsbergstränaren Jan Lindström.

Det var enligt Lindström en typisk 0-0 match som publiken fick uppleva på Heden denna varma aprildag. Speciellt i första halvlek var det mycket tunnsått med målchanser från något av lagen. Hemmalaget vaskade fram fem hörnor i första som alltså inte gav någon utdelning. Andra halvlek var tio minuter gammal när Konyaspor tilldömdes en straffspark, som resulterade i ett ledningsmål. Målet gav sedan gästerna under fortsättningen av matchen råg i ryggen. Och laget gjorde senare även 2–0. Konyaspor hade inte heller gjort några mål och vunnit någon match i serien före mötet mot Strömsberg.
– Kan väl inte direkt påstå att jag blev speciellt imponerad av dem i denna match trots vinsten. Och de har också tappat många spelare från förra säsongen. Helt klart var att straffmålet blev matchavgörande, menar Jan Lindström.
– Visst är man också missnöjd med resultatet. Det här var annars en match som vi borde vunnit i kraft av hemmaplan eller åtminstone tagit en poäng. Det är också alltid skönt för självförtroende att få en bra start på säsongen, säger Jan Lindström.