I fjol blev det blott två mål för Olsson på 18 framträdanden för Uppsala Fotboll. 2019 har börjat bättre för anfallstalangen. I sin första start mot Kvarnsveden förra veckan kom säsongens första mål.

– Jag hoppas att jag kommer att göra fler mål än förra året. Det var en rolig match att spela och det kändes som vi hade bättre koll på allt vi gjorde jämfört med när vi mötte Umeå i premiären, säger Olsson.

Och det var i en ny roll för Olsson som målet kom, Normalt sett spelar hon antingen anfallare eller som ytterforward. Mot Kvarnsveden fick hon kliva in som tia bakom Cassandra Korhonen på topp.

– Det är en ny position för mig. Det kändes bra, men det är ganska mycket nytt att lära sig. Jag och Cassandra hade ett bra samarbete tycker jag.

Är det uttalat att du ska spela där?

– Jag tror att de ser mig som en anfallare fortsatt, men jag håller till där de behöver mig för stunden.

Vad har du för egna mål med säsongen?

– Jag hoppas få speltid, mer speltid än förra året och jag tror att jag kan få det, det har känts bra på försäsongen. Samtidigt är alla väldigt duktiga och vi har ett bättre lag än förra säsongen.

Under lördagen väntar match mot seriefavoriten Hammarby.

– Det blir roligt, vi har inte mött Hammarby på många år nu. De har ändrat mycket sedan de var i elitettan sist och jag tror på en bra match. Vi kan nog ge Hammarby en match. Det är kul att möta en storklubb, säger Beata Olsson.

I Hammarby återfinns både Julia Ekholm och Alma Nygren som var i Uppsala förra säsongen.