Skador kommer och går i hockey så det gäller att ta sig igenom skadorna på ett bra sätt. Nu hade jag turen att det gick ganska fort. Jag mår bra nu, det var väldigt skönt att vara tillbaka, säger Ölund efter 4–1 hemma mot Oskarshamn.

Brynäsforwarden – som är i Gävle på lån från NHL-laget Pittsburgh – däckades för två veckor sedan av en vårdslös tackling. Det såg riktigt otäckt ut då forwardsstjärnan ragglade groggy av isen i den matchen inte minst med tanke på hur flera spelare har fått sina karriärer förstörda av just smällar mot huvudet.

Det är klart att tankarna i början går till dem som har fått några smällar och har tvingats sluta.  Jag personligen tänkte mest på ”Pajen” (förre Brynäsforwarden Daniel Paille). Jag var ju med när han fick sista smällen i CHL för några år sedan, minns Ölund och fortsätter:
Samtidigt måste man fokusera själv på att ta sig tillbaka och framför allt på att det får ta den tid det tar. Jag har inte känt någon stress alls från någon. Både tränarna och läkarteamet agerade bra och sade åt mig att ”håll dig borta från hallen så länge du behöver”.

TT: Det är lätt att vilja för mycket. Hur gjorde du för att hålla dig hemma?

Jag flyttade faktiskt in hos morsan och farsan de första tre dagarna och gjorde ingenting. De servade med mat och allt annat och när jag väl kom tillbaka till lägenheten försökte jag bara hålla daglig kontakt med läkarna och höll mig borta från TV och dator i en vecka. Jag tror att det hjälpte mig mycket.

Tungt för gästerna

Medan Linus Ölund skötte sin rehab åkte lagkamraterna på några rejäla snytingar i form av flera tunga förluster i rad och Gävlelaget kom till torsdagens match mot Oskarshamn med jobbiga målskillnaden 3-18 från de fyra senaste matcherna.

Gästande Oskarshamn kom i sin tur med sex raka förluster där 0–12 mot Färjestad för knappt två veckor sedan var det totala bottennappet.

Och även i den här matchen var det kämpigt för SHL-nykomlingen som hade svårt att få till det mesta utöver en reducering av Filiph Engsund i andra perioden och målvakten Fredrik Pettersson-Wentzels heroiska insats matchen igenom där han motade 19 skott enbart i första perioden och gjorde totalt 36 räddningar när Brynäs till slut vann ganska komfortabelt med 4–1.

"Uppskattar det mer"

Just Linus Ölund stod för segermålet då han pricksköt 2–0 efter bara 45 sekunder av andra perioden.

Den satt bra! Greg (Scott) och Deschen (Jaedon Descheneau) gjorde ett jättebra byte i offensiv zon. Jag kom ganska direkt från båset och letade efter en yta. Victor (Söderström) hittade mig och sedan tryckte jag upp han bra, säger Brynäs segerskytt som hellre ville berömma sina lagkamrater än att prata om sin egen insats.

TT: Men det har varit rejäl måltorka och tunga förluster under tiden som du har tagit hand om din hjärnskakning?

Det har det men för mig var det bara oerhört roligt att få spela en match igen. Jag sade det till grabbarna när jag träffade dem i måndags att ”fy fan vad roligt det är att komma tillbaka i hallen, att bara vara här och hänga lite mål”. Jag uppskattar det lite mer nu.