Åhman Persson blev klar för Sirius i mitten av juni, men det dröjde över en månad innan han blev spelklar. Resultatet har dock inte dröjt lika länge. Sirius har vunnit samtliga matcher som Åhman Persson deltagit i och mittfältaren lyfts ofta fram som den största orsaken till vändningen av både lagkamrater och publik.

– Jag vet inte, det är lite överdrivet. Det har blivit en sjuk hype och ni på UNT gav mig en femma i debuten också vilket var lite väl kanske. Någon del i vändningen har jag som alla andra, men vi har gjort det tillsammans. Vi har jobbat hårt på träningarna och framför allt vunnit som ett lag, det ser man att det är lagsegrar vi har tagit med fasta situationer som stuckit ut, säger Åhman Persson.

Hur har det varit att komma in i det här?

Artikelbild

– Det har känts bra och framför allt har det varit kul. För egen sportslig del är det väl som vanligt, rätt medioker haha, men jag har varit med och vunnit fyra raka matcher och det är det som betyder något för mig, att vinna med Sirius. Vi ska ha ett allsvenskt lag i staden nästa år och det är det vi jobbar efter.

Fyra raka segrar och klättring i tabellen, vad tror du om er höst?

– Så länge vi kan fortsätta att lägga det jobb som vi har gjort nu och skruva lite extra på det offensiva så ser det bra ut. Vi har vunnit fyra matcher, men det är jättemånga matcher kvar och det kan gå snabbt åt olika håll. Det gäller att vi inte svävar i väg utan tar det dag för dag, match för match. Börjar man blicka mot november redan nu och pilla sig i naveln så är det kört.

Åhman Persson har blivit en del i det "nya navet" på mittfältet med Christer Gustafsson och Philip Haglund. Trion har hittat varandra bra från dag ett och åker dessutom gemensamt till träningarna ofta i den beryktade "Stockholmsbilen".

Artikelbild

– Det är väl "CG" som sticker ut lite där eftersom han ändå har lite boll i sig. Jag och Philip är mer löpare som gnuggat oss fram i livet. Det är smarta killar som har varit med länge, någonstans ser och tänker vi fotboll ganska lika. Vi anpassar oss efter varandra och det har gjort att det fungerat bra.

Under fredagen väntar match hemma på Studenternas mot Dalkurd, ett lag som Sirius för tre veckor sedan besegrade i Gävle med 3–1.

Artikelbild

– Vi hade en tuff match då och Dalkurd är ett skickligt lag. Nu är det naturgräs vilket gynnar oss lite mer kanske. Det blir en tuff match, men vi får så klart för att vinna och visa att vi är bäst i stan, säger Åhman Persson.

Sirius kommer till spel med samma trupp som senast mot IFK Göteborg.