Sjösten skrev på för Uppsala för en vecka sedan, men hann inte bli spelklar till matchen mot Umeå. När Uppsala ställdes mot division I-laget Gefle i svenska cupen så stod Sjösten redo – och debuterade med ett mål och en assist.

– Det var jätteskönt faktiskt. Det var väldigt skönt att få göra mål och assist i debuten. Det var en hel laginsats som var väldigt bra, säger Sjösten.

Hon gjorde själv 1–0 i den första halvleken innan hon spelade fram Beata Olsson till tvåan. Samma Olsson gjorde sedan även 3–0 innan Julia Lyckberg fastställde slutresultatet till 4–0 mot slutet av matchen.

– Jag tycker generellt att vi gjorde en bra match, men vi började lite segt med några bolltapp. Jag tycker att vi kom in i det bra sedan och det resulterade sig också, säger Sjösten.

Vad säger du om din egen insats?

– Jag tycker att det kändes bra, jag kom in i det ganska snabbt. Alla tjejer hjälpte till och snackade hela tiden så det gick väldigt bra att komma in i det.

Hur har första tiden i Uppsala varit?

– Jag tycker att det har varit väldigt kul och lärorikt. Det är kul att hitta nya grupper och alla är så professionella och vill så mycket. Tränarna är bra och det känns också bra.

Vad har du för förväntningar inför hösten?

– Jag förväntar mig att få speltid och hjälpa laget ta fler poäng så att vi klättrar till de högsta i tabellen, säger Sjösten.

I och med segern mot Gefle är Uppsala alltså vidare till omgång tre i svenska cupen. Där väntar ytterligare en match, motstånd ej klart, där vinnaren sedan går vidare till gruppspelet i början av nästa år.

– Det här var en väldigt viktig seger med tanke på förlusten sist. Det är alltid kul att gå vidare och vi kanske kan gå ännu längre än i fjol, säger Uppsalas nyförvärv.