Erik Sundin tog över som huvudtränare när Olle Gabrielsson slutade.

Det har varit en tuff tid, men säkert också rolig och lärorik. Segrarna mot Broberg och Bollnäs – och så avslutningen mot Tellus förstås – är höjdpunkterna.

Men nu tackar Sundin för sig.

– Jag har inte sovit så mycket i natt. Vi hade en avslutningsfest med hela laget och med supportrarna, säger han.

När Gabrielsson slutade hade Sundin ett samtal med sportchefen Kristofer Ekdahl. Man talade bland annat om framtiden.

– Allt har gått så otroligt fort. Vi hade ett kort snack direkt när Olle slutat och sedan dess har jag hintat om att det kan bli svårt att fortsätta, men något större snack än så har vi inte haft, säger Sundin.

Men nu när säsongen är slut och Sirius har klarat kontraktet så konstaterar Sundin att det med största sannolikhet inte blir någon fortsättning som huvudtränare, eller tränare över huvud taget.

– Jag kommer aldrig att släppa bandyn helt, men nästa säsong ... Nej, just nu så räcker det. Det är svårt att kombinera mitt jobb med att vara elittränare i bandy. Det har varit en tuff säsong som har tagit hårt på alla, på alla sätt.

Är alla dörrar stängda för en fortsättning?

– Ja, som det känns nu ...

De här veckorna sedan Olle Gabrielsson slutade har varit hektiska och jobbiga.

– Tack och lov att det tog slut i går. Jag hade inte så mycket mer i mig, vi gick all in under den här veckan. Det kändes otroligt skönt när vi vann.

Eftersom Motala hela tiden ledde (och vann med 5–4) mot Sandviken så var pressen hård på Erik Sundin och hans Sirius. Spelarna visste ingenting om hur det gick i Motala, även om Johan Hydling och Lars Fall hade koll på att det stod 3–0 till Motala i pausen.

– Stefan Tranblom (assisterande tränare) visste att Motala hade 3–0 och det var han som informerade mig. Men under andra halvlek hade jag inte lika bra koll, det var fullt fokus på vårat lag, säger Sundin.

När Tellus kvitterade till 3–3 var det kritiskt läge för Sirius.

– Då var det ingen bra känsla. Jag mådde dåligt hela tiden under matchen, men då var det extra jobbigt. Det var otroligt skönt när det var över och vi hade klarat det, säger Siriustränaren, som inledde säsongen som assisterande tränare till Olle Gabrielsson, som för övrigt var på plats under matchen.

Han stod i ena hörnet på den lilla ståplatsläktaren.

– Han kom in i omklädningsrummet efteråt och hälsade på, säger Erik Sundin.

Vem som blir ny huvudtränare i Sirius är inte klart.