Matchen mot Köping var viktig för Uppsala Baskets chanser att hänga kvar i ligan. Till en början såg det också väldigt bra ut för laget som vann den första perioden med hela 31–23 och stängde ned hemmalagets stjärna Aleksa Solevic helt. So far, so good.

– Vi började matchen jättebra. Vi kom ut med energi, bra lagförsvar och hjälpte verkligen varandra. Vi pratade innan matchen att Köpings spel kretsar kring Solevic och vi höll honom på fyra poäng i första halvlek, säger Uppsalas coach Zlatan Hadziresic.

I den andra halvleken tappade dock Uppsala både Solevic, som gjorde 16 poäng, och matchen. Köping vann med hela 96–77 till slut och sätter därmed Uppsala i ett än mer kritiskt läge.

– Det är ungefär med de 16 poängen vi förlorar. Han kom ut taggad, aggressivt och vi hängde inte med. Varken den som skulle hålla honom eller som lag, vi hjälpte inte varandra. Det blir frustrerande också med tanke på hur säsongen har varit, säger Hadziresic.

Var det han som var bra eller ni som var dåliga?

– Det är våra misstag. Vi gjorde 31 poäng i första perioden, det är vad vi tidigare gjort på hela första halvlek ibland. Vi spelade som ett lag, för varandra. I den andra halvleken var vi inte intresserade av att hjälpa varandra och när det blev motgång började vi tänka för mycket. Det handlar mycket om hur säsongen har varit. Vi har fått in nya spelare som vi försöker att spela in samtidigt som de befintliga haft en annan coach med en annan idé. Allt är mishmash och det tar tid, men vi har inte tid. Det ser ut som försäsongen.

Uppsala hade behövt vinna matchen mot Köping. Läget i tabellen ser minst sagt dystert ut med 14 omgångar kvar att spela. Uppsala, som bara vunnit en match under säsongens 22 matcher hittills, har nu 10 poäng upp till Umeå på kvalplatsen och ytterligare två upp till just Köping på säker mark.

– Alla matcher är viktiga och vi har 14 matcher kvar. Det är ungefär det som det betyder. Än är det inte slut och vi måste spela de här 14 matcherna med inställningen att varje match är den sista vi spelar i livet. Det finns inga genvägar.

Vad tror du om era chanser att hålla er kvar?

– Jag tror att vi har chansen fortfarande. Vi ligger inte efter mer än att det finns matcher som vi måste vinna nu. Vi måste ta nästa match och det går inte att sitta hemma och räkna, säger Hadziresic.