I helgen arrangerar Uppsala MK en SM-deltävling i motocross på Rörken utanför Uppsala. Av de lokala åkarna ligger hemmaåkaren Matilda Huss bäst till inför tävlingen. Hon tävlar i damklassen och att köra på hemmabanan har sina fördelar.

– Jag har kört mycket på banan och trivs bra där. Många nära, kära och kompisar kommer och kollar så det ska bli roligt, säger Huss.

14-åriga Huss imponerade på många när hon plockade poäng på Rörken ifjol. Som bäst blev det en sjätteplats i SM 2017. I år har hon tagit ytterligare steg i sin utveckling och återfinns på andra plats i den totala rankingen inför tävlingen i Uppsala.

Artikelbild

| Matilda Huss har hoppat upp till en andraplats i den totala rankingen.

– Jag har försökt att träna så mycket som möjligt och på helgerna har det varit tävling i princip varje helg, säger Huss som bytte klubb från Uppsala MCK till Uppsala MK i januari.

Fem deltävlingar har körts och nu återstår det bara två. Huss skuggar ettan Natalie Kane som har full pott. Ner till tredjeplatsen är det ett litet hopp.

– Jag ska ha roligt och göra mitt bästa. Mitt mål inför säsongen var att komma topp-fem men det har gått över förväntan. Just nu siktar jag på att vara kvar på prispallen när säsongen är över, säger Huss.

Vad har du för drömmar med motorsporten?

– Jag vill ta mig så långt det bara går och köra VM när jag blir äldre.

Uppsala MK:s Jimmy Wicksell återfinns på fjärdeplats i MX1-klassen inför deltävlingen. David Kadestam återfinns på en 15:e plats i MX2.