I en gastkramande mixeddubbel hämtade Victor Svendsen/Tilda Sjöö upp 0–2 till 2–2.

I avgörande set skaffade sig Fyrisfjädern tre matchbollar men Täby räddade de två första innan de servade i nät.

– Efter de två första seten sa jag till Tilda att hon skulle slå kort så att jag kunde kontrollera spelet bakifrån. Det fungerade utmärkt och ett tag in i sista set visste jag att vi skulle vinna, säger Victor Svendsen.

Artikelbild

Därmed tog Fyrisfjädern ledningen med 3–1 och strax efter det säkrade Henri Hurskainen lagets seger när han vann sin herrsingel.

Innan dess hade Svendsen tagit revansch från förra årets SM-final då Täby tog hem guldet efter att Hermansah vunnit mot Svendsen i avgörande golden set.

Under tisdagen var dock Victor starkast och vann herrsingeln med 3–0 för andra gången på tre dagar.

– Det blir speciellt att möta samma lag och spelare två gånger på så kort tid men i dag var en bra match från min sida. Det kändes ganska enkelt, jag spelade säkert i defensiven och kunde avsluta framåt, säger Victor Svendsen.

Vinsten var redan säkrad men Julie Dawall Jacobsen gjorde segersiffrorna ännu större till 5–1 när hon vann den avslutande damsingeln.

– Vi ville verkligen vinna och klarade av det. Det är jätteskönt, alla spelarna presterade bra och hemmapubliken hejade verkligen fram ossl så det gav oss några extra procent, säger Victor Svendsen.

Därmed är Fyrisfjädern vidare i slutspelet och fortsätter att jaga sin 20:e raka SM-final.

I semifinalen får laget möta Påvelund eller Halmstad, de förstnämnda vann Mellanserie A och får därmed välja vilket av de vinnande kvartsfinallagen (den andra mellan Trollhättan och Umeå avgörs elfte mars) de vill möta.

– Vi tar med oss självförtroende från den här matchen och prestationen. Nu är det bara att ladda om för vi ska bara ta oss till finalen, säger Victor Svendsen.