Diskuskastare Ståhl blev sjua i samma tävling i fjol och var då djupt besviken. Nu höjde han sig rejält, med 66,74 som bäst.

– Det var bra tryck i kasten, men lite sämre tekniskt. Men det var en bra tävling ändå – trea är jätteokej, säger Ståhl på väg ut från Kung Baudouin-stadion.

För Ståhl blir det att ladda om, ta flyget till Finland på lördagsmorgonen och försöka vinna ännu en Finnkamp i stället.

Artikelbild

| Daniel Ståhl.

– Morsan är från Finland och jag kan språket så det är jättekul. Jag förstår allt som speakern säger – hur mycket skit de snackar om svenskarna, så det är bara att kontra. . . Jag älskar Finland också, faktiskt, skrattar Ståhl.

I herrarnas stavhopp stod svenskhoppet till 18-årige Armand Duplantis, med Avestas IK Stål som svensk moderklubb men som representerar Upsala IF.

På förhand såg han fram mot att visa att EM-guldet och 6,05-hoppet i Berlin för två veckor sedan inte var en tillfällighet.

– Jag tränade för att vara i topp på EM, men jag känner mig fortfarande bra, att jag kan hoppa högt, sade ”Mondo” på en presskonferens i torsdags inför tävlingen.

När det väl gällde under en allt kyligare belgisk kväll gick det dock inget vidare.

Både 5,53 och 5,68 kom först i andra försöket – och på 5.83 var det helt kört, med en sjundeplats som följd.

Tredje svensk i galan – dock utanför Diamond League-systemet – är Hanna Hermansson, som slutade tvåa i kvällens 800-meterslopp på tiden 2.00,96, en knapp halvsekund över årsbästa. (TT)