Artemis har bara vunnit två av sju seglingar och riskerar att bli kvar i hamnen – en båt slås ut i grundomgången – när seglingsklassikern fortsätter på Bermuda.

Med tre matcher kvar är marginalerna borta. Närmast väntar tuffast möjliga motstånd: titelförsvararen Oracle från USA.

Möjligen kan besättningen på Artemis hämta kraft i det faktum att svenskbåten är den enda som hittills besegrat tabellettan.

Det är såklart en bra känsla att ha med sig men det hjälper inte särskilt mycket. Det betyder inte mer än att vi vet att om vi inte gör några större misstag kan vi slå alla lag, säger Anders Gustafsson, grinder på Artemis.

"Väldigt avgörande"

Även mot japanska Softbank, fredagens andra motståndare, blev det svensk seger i första omgången.

Vinster i de två matcherna är ju som läget är nu väldigt, om inte helt, avgörande för avancemang så det blir intressant, säger Gustafsson.

Artemis har haft problem med valet av centerbord och båten blev dessutom bordömd i en av seglingarna mot Nya Zeeland.

Det var lite stolpe ut, minst sagt. Vi har presterat under vår förmåga hittills och har mycket kvar att hämta, säger Kalle Torlén, också han grinder.

Tre nya chanser

Vinden på Bermuda tillät inte några seglingar på onsdagen vilket innebär att Artemis, som inte hade någon match på schemat, fick två dagars paus.

Vi har tagit en dag ledigt och försökt koppla bort. Det tror jag är väldigt värdefullt. Det ska bli kul att komma ut och få tre nya chanser, tre race (Artemis avslutar mot Frankrike på lördag) där vi hoppas prestera över vår förmåga, säger Torlén.