Därför kom det lilla "avbrottet" med två matchfria veckor (efter att Sundsvall gått med på att flytta matchen) perfekt för Sirius enligt mig. Efter premiärförlusten mot Hammarby fick man dels ett kvitto på vad man behöver jobba med och dels lugn och ro för att göra det som försäsongen är till för, nämligen att spela ihop laget. De där extra två veckorna blev bra för Sirius, så tacka Sundsvall för segern.

Mot Elfsborg tycker jag att man fick se mer av det Sirius som vi är vana att se. Tränarteamet har under de där två veckorna jobbat hårt med det defensiva spelet som man inte var nöjda med i premiären. Resultatet blev som ni kunde se riktigt bra. Hela laget stod för en smått prickfri defensiv insats där Tim Björkström, som tyvärr klev av skadad, gjorde sin bästa match i Siriuströjan hittills. Längst bak har man dessutom Josh Wicks som följde upp tre frilägesräddningar mot Hammarby med två mot Elfsborg. En nolla var det bästa kvitto Sirius kunde få och det var även härligt att se Johan Eiswohld tillbaka i spel igen efter ett års (!) frånvaro. Han skötte sig bra, men uppspelen kan det slipas en del på. En annan som var rolig att se var Abdul Razak som inte hade en så lyckad debut mot Hammarby. Mot Elfsborg tog han verkligen för sig och visade varför Sirius har värvat honom. Även där finns det dock mer att hämta vilket bådar gott.

För Sirius var det här ett perfekt läge att möta Elfsborg i. De gulsvarta hade förlorat säsongens två första matcher och såg märkbart stressat ut när publiken buade så fort bollen spelades bakåt. Sirius kunde spela med axlarna nere och ta säsongens första seger, om än efter ett sent avgörande. Jag tror att det här kommer att ge blåsvart momentum in i säsongen, en säsong som på allvar började under lördagen och fortsätter redan på onsdag mot Häcken. Även om man själva inte vill erkänna det så är det klart att det sitter i huvudet att man inte hade vunnit sedan i november, det behöver man inte bekymra sig om längre. Säsongens första seger blir långt ifrån den sista.