Två snabba mål inom 35 sekunder av AIK i början av tredje perioden gjorde att Hagunda tappade 7–4 till 7–6 och därefter jagade bortalaget en kvittering.

Den kom med drygt tre minuter kvar att spela och därmed tappade Hagunda tremålsledning i sista perioden för andra matchen i rad.

– Jag är ruskigt besviken och vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen. Vi borde ha avgjort matchen tidigare men gör en katastrofal inledning på tredje perioden med alldeles för enkla misstag, säger Joel Norman, lagkapten i Hagunda.

Artikelbild

Matchen gick till förlängning och där avgjorde AIK:s William Almlöf med ett rappt skott från vänsterkanten efter en och en halv minut.

Det här var femte raka matchen för Hagunda som gick till förlängning.

– Vi gör en kanonbra andra period och första var helt okej. Vi pratar om saker men går ändå i deras fällor i början av tredje och plötsligt har de gjort två mål. Jag tycker inte att AIK är bättre än oss men vi bjuder in dem i matchen, säger Joel Norman.

Det här var Hagundas blott andra förlust för säsongen och den första sedan premiären mot Tullinge i mitten av september.

Artikelbild

Åtta av matcherna har dock slutat oavgjort och gått till förlängning.

– Vi blir kanske lite för försiktiga i början av tredje perioden. Vi har spelat flera oavgjorda matcher och det kanske beror på något. Jag vill inte tro att det är något som sitter i våra huvuden men det kanske är så. Man har alltid dippar i matcher men får inte göra så enkla misstag som vi gör och måste trycka dit lägena vi får, säger Joel Norman.

Artikelbild

Det här var Hagundas första hemmamatch för året och 1 022 åskådare – rekord i en seriematch för Hagunda – var på plats i IFU Arena. I nästa omgång ställs klubben mot jumbolaget Runsten på bortaplan.