Genomgående i semifinalserien har Storvreta drivit matcherna målmässigt. Men Mullsjö ger aldrig upp. det gjorde de inte i Nyhemshallen heller. Påhejade av en fanatisk hemmapublik kunde David Gillek kvittera till 6–6 i spel sex mot fem – och alltså med endast tolv sekunder kvar att spela.

– Vi ska ju bara stänga, det är inte okej, säger Nicklas Paulsson.

Men det var inte nog. Med 23 sekunder kvar av den tio minuter långa förlängningen sköt Kasper Hedlund 7–6 till hemmalaget och nu är det 2–2 i matchserien.

– Det är jobbigt, erkänner Storvretas assisterande Hannes Öhman kort efter att hemmajublet lagt sig.

– Framförallt när vi är det lag som skapar överlägset mest i sudden death. Men så här är det idrott. Nu är det bäst av tre matcher som gäller och vi har två hemma. Det är bara att ladda om. Och vi vet ju att vi är svårslagna, vi förlorar sällan, men i dag hade vi inte marginalerna på vår sida.

Storvreta har inte förlorat någon av de fyra semifinalmatcherna under ordinarie tid. Mullsjös båda segrar har kommit i förlängningsspel.

Men matchen borde inte ha gått till förlängning känner såklart spelarna i Uppsalalaget. Redan efter fem och en halv minut hade gästerna kapat åt sig en 3–0 ledning och förutom vid 4–4 i början av den tredje perioden var det Storvreta som var i ledning i matchen igenom.

– Nu känns det ju piss men det får bara göra det en stund. Det är ju ny match på torsdag, säger Nicklas Paulsson.

Storvretaforwarden såg länge ut att bli bortalagets matchvinnare. Han assisterade till Valdemar Ahlroths 1–0 och fyllde själv på med 2–0 på ett friläge.I den andra perioden spelade han fram till Fredrik Lindholms 2–4. men Paulsson var inte färdig där. Bara minuten efter 4–4 kvitteringen skickade han upp 4–5 i krysset.

Det måste ha varit säsongens match för din del?

– Så är det ju. det är ju i slutspelet man ska vara som bäst.

Han blev utsedd som matchens lirare i Storvreta men det hjälpte inte att göra honom så mycket gladare efter matchen – av förståeliga skäl. Och i förlängningen fick han bara sitta och titta på. detta trots sin jättematch.

– Jag hade tydligen spelat färdigt, säger han besviket.

Tränarduon Stefan Forsman och Hannes Öhman valde att satsa på andra spelare. Men Öhman ger Paulsson beröm.

– Paulsson gör det jättebra. Och när den tredje formationen så bra som de gör ska vi vinna, säger Öhman.