Enligt uppgifter till TT ska flera innebandyklubbar ha hotat att bryta sig ur SSL och starta en egen liga. Det efter att en konflikt har uppstått mellan Svenska innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen svenska superligan (FSSL), som företräder ligans klubbar. Anledningen till konflikten, som gäller både dam- och herrlagen, ska vara att föreningarna vill involveras mer i beslut kring rättigheter och få en större del av sponsorintäkterna.

– Att det ska vara aktuellt att lämna SSL är inget jag känner till. Det ser jag som rätt otänkbart med tanke på allt vad gäller licenseringar och det administrativa. Den rätta vägen är att starta en dialog i stället, säger Henrik Ededahl, ordförande i Storvreta.

– Förbundet tar beslut utan att föreningarna är delaktiga vilket är helt fel. Det är vi som har produkten och vi vill också vara med och utvecklas ekonomiskt, säger Peter Tornberg, ordförande i Sirius innebandy.

En utlösande faktor uppges ha varit det tv-avtal som tecknades mellan innebandyförbundet och tv-bolaget Discovery för några veckor sedan.

– I det ser vi att föreningarna inte får ta del av någonting. Vi vill ha en dialog om rättighetsfrågor vad gäller rörlig bild och reklamen i arenan. Till exempel: Vi får inte använda vår led-reklam eller golvreklam när det är utvalda tv-matcher. Vi måste då även ge utrymme till förbundets huvudsponsorer – som kan vara rena konkurrenter till våra.

Peter Tornberg fyller i:

– Det kostar oss pengar att arrangera dessa matcher. Våra intäkter begränsas samtidigt som vi inte får tillräcklig kompensation.

På måndag kommer FSSL att hålla ett möte i frågan.

– Det är en mindre grupp föreningar som driver frågan och vi har ett stort förtroende för dem. De ska presentera sina tankar för oss då, säger Tornberg.